Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή με τρυφερό μοσχαρίσιο μάγουλο, αρωματικά χόρτα και πλούσιο αυγολέμονο που δένει υπέροχα τη σάλτσα. Ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό

Υλικά (Για 4-6 άτομα)

Για το αυγολέμονο


Εκτέλεση

1️⃣ Προετοιμασία των υλικών

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε στις σωστές διαστάσεις.

2️⃣ Σοτάρισμα του κρέατος

  • Σε μια κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

3️⃣ Μαγείρεμα του κρέατος

  • Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο ζωμού και το αποξηραμένο κρεμμύδι.
  • Αν χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητας, μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Αν χρησιμοποιούμε κανονική κατσαρόλα, ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.

4️⃣ Προσθήκη των λαχανικών & ρυζιού

  • Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

5️⃣ Προετοιμασία του αυγολέμονου

  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το άμυλο αραβοσίτου και τον χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το ζεστό ζωμό της κατσαρόλας και τις προσθέτουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύουμε απαλά για να πάει παντού.

6️⃣ Τελικό δέσιμο

  • Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε το φρικασέ ζεστό, συνοδεύοντάς το με φρυγανισμένο ψωμί και ένα τυρί της επιλογής μας, όπως σαγανάκι ή φέτα.

👉 Συμβουλή: Αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη μουστάρδα στο αυγολέμονο!

Καλή απόλαυση! 😋

Επιστροφή