Προϊόντα ..Γης Μοσχάρι Φρικασέ με Αυγολέμονο

Μοσχάρι Φρικασέ με Αυγολέμονο

Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή με τρυφερό μοσχαρίσιο μάγουλο, αρωματικά χόρτα και πλούσιο αυγολέμονο που δένει υπέροχα τη σάλτσα. Ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό

Υλικά (Για 4-6 άτομα)

Για το αυγολέμονο


Εκτέλεση

1️⃣ Προετοιμασία των υλικών

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε στις σωστές διαστάσεις.

2️⃣ Σοτάρισμα του κρέατος

  • Σε μια κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

3️⃣ Μαγείρεμα του κρέατος

  • Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο ζωμού και το αποξηραμένο κρεμμύδι.
  • Αν χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητας, μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Αν χρησιμοποιούμε κανονική κατσαρόλα, ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.

4️⃣ Προσθήκη των λαχανικών & ρυζιού

  • Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

5️⃣ Προετοιμασία του αυγολέμονου

  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο, το άμυλο αραβοσίτου και τον χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το ζεστό ζωμό της κατσαρόλας και τις προσθέτουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύουμε απαλά για να πάει παντού.

6️⃣ Τελικό δέσιμο

  • Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε το φρικασέ ζεστό, συνοδεύοντάς το με φρυγανισμένο ψωμί και ένα τυρί της επιλογής μας, όπως σαγανάκι ή φέτα.

👉 Συμβουλή: Αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη μουστάρδα στο αυγολέμονο!

Καλή απόλαυση! 😋

Επιστροφή