Προϊόντα ..Γης Όροι χρήσης

Όροι χρήσης

Εισαγωγή
O ιστότοπος www.proiontaghs.gr είναι ένα ηλεκτρονικό εμπορικό κατάστημα πώλησης προϊόντων  μέσω του Διαδικτύου (στο εξής καλούμενο ηλεκτρονικό κατάστημα ή ιστότοπος) που δημιούργησε και λειτουργεί η εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «Προϊόντα …Γης», που εδρεύει στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Περικλέους 1 & Φλέμινγκ, Τ.Κ 18233, με ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας info@proiontaghs.gr, τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του ηλεκτρονικού καταστήματος: 211 214 1948, (στο εξής χάριν συντομίας η ΕΤΑΙΡΕΙΑ).

Οι κάτωθι όροι και προϋποθέσεις θα εφαρμόζονται για την χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος με το εμπορικό σήμα

το οποίο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. proiontaghs.gr. Κάθε χρήστης που εισέρχεται και συναλλάσσεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα (στο εξής καλούμενος για συντομία “επισκέπτης” ή/και “χρήστης” ή “πελάτης” αναλόγως του αν περιορίζεται σε επίσκεψη μόνον στο κατάστημα ή πραγματοποιεί παραγγελία και αγορά προϊόντων), θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους κατωτέρω όρους που εδώ διατυπώνονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς τους όρους, τότε οφείλει με ευθύνη του να απόσχει από την επίσκεψη, τη χρήση του ιστότοπου καθώς επίσης και από κάθε συναλλαγή του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Γενικοί όροι

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί ελεύθερα τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης και συναλλαγών από τον ηλεκτρονικό κατάστημα, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο, αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει τους καταναλωτές για οποιανδήποτε μεταβολή, μέσα από τις σελίδες του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος.

Παρεχόμενες πληροφορίες & Προϊόντα

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια, την αλήθεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, σε ότι αφορά την ταυτότητα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ όσο και τις παρεχόμενες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, συναλλαγές. Η εταιρία, στα πλαίσια της καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται από καταχωρήσεις ηλεκτρονικών δεδομένων που έγιναν εκ σφάλματος/παραδρομής κατά την κοινή πείρα και δικαιούται να προβαίνει σε διόρθωση αυτών οποτεδήποτε αντιληφθεί την ύπαρξή τους.

Σχετικά με ευπαθή προϊόντα

Κατά την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ευπαθή προϊόντα χαρακτηρίζονται τα παρακάτω:

 • Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα παράγωγά τους.
 • Τα άλευρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 • Μπαχαρικά που περιέχουν ή αποτελούνται από καυτερά υλικά, όπως μπούκοβο, καυτερή πιπεριά κλπ., για τους καλοκαιρινούς μήνες.
 • Γλυκά και γλυκίσματα που περιέχουν γάλα ή σοκολάτα ή και τα δύο.
 • Ξηροί καρποί κατά τους πολύ ζεστές ημέρες των καλοκαιρινών μηνών.
 • Αλλαντικά για τους καλοκαιρινούς μήνες

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ, έχοντας την ευθύνη για την ποιότητα των προϊόντων της από την παραλαβή έως και την παράδοση στον πελάτη/καταναλωτή και διασφαλίζοντας την υγεία των πελατών της, αποφασίζει πότε θα στείλει ευπαθή προϊόντα σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Η παράδοση των ευπαθών προϊόντων γίνεται ΜΟΝΟ από την ίδια την ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δικά της μέσα μεταφοράς, έχοντας την πλήρη ευθύνη της παράδοσης στον πελάτη/καταναλωτή.

Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες

Γνωρίζοντας την ευπάθεια ορισμένων προϊόντων, όπως σοκολάτες, πραλίνες, είδη που αποτελούνται ως επί το  πλείστον από σοκολάτα και είδη που περιέχουν σοκολάτα, αποσύρει αυτά τα είδη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μέχρι η θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους 22 βαθμούς Κελσίου. Ως εκ τούτου παραγγελίες που υπάρχουν με ευπαθή προϊόντα ενδέχεται να ακυρώνονται, αφού πρώτα υπάρξει η σχετική ενημέρωση στον πελάτη/καταναλωτή.

Περιορισμός ευθύνης

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ στα πλαίσια των συναλλαγών της από το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν ευθύνεται και δεν υπέχει υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη ή ζημία προκύψει από την ακύρωση παραγγελιών, από τη μη εκτέλεση ή από την καθυστέρηση εκτέλεσης τους, για οποιαδήποτε αιτία.

Δεν υποχρεούται στην εκτέλεση της παραγγελίας αν προϋπάρχουν οι κάτωθι λόγοι:

 1. Μη επαρκή στοιχεία πελάτη / αγοραστή όπως λάθος email, τηλέφωνο, διεύθυνση κλπ
 2. Σε περίπτωση επιλογής πληρωμής σε καταθετικό λογαριασμό στην τράπεζα, ο πελάτης / αγοραστής θα πρέπει να καταβάλει το ποσόν που αντιστοιχεί στην παραγγελία του συν τα έξοδα αποστολής, εντός 15 εργάσιμων ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής της παραγγελίας, όχι όμως των προσωπικών του δεδομένων, προκειμένου να επανέλθει χωρίς να χρειάζεται η διαδικασία εγγραφής και ταυτοποίησης των στοιχείων του.

Δεν εγγυάται τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που εκτίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά ενημερώνει με βάση τα τηρούμενα στοιχεία για την διαθεσιμότητα ή μη τον ενδιαφερόμενο πελάτη και αναλαμβάνει σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων αυτών, να ενημερώνει έγκαιρα τους πελάτες περί της μη διαθεσιμότητας οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν υπέχει καμία περαιτέρω ευθύνη. Το ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει το περιεχόμενο (παράδειγμα: πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις), τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του διαδικτυακού τόπου “όπως ακριβώς έχουν”. Σε καμία περίπτωση η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται αστικώς ή ποινικώς για οποιαδήποτε ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.) που τυχόν θα υποστεί επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος ή τρίτος από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και προϊόντων ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των διακριτικών τίτλων, σημάτων, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων κ.λ.π. αποτελούν την πνευματική ιδιοκτησία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων ή πνευματική ιδιοκτησία τρίτων για την οποία η ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει λάβει άδεια χρήσης για τις δικές της αποκλειστικά ανάγκες και για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, μεταφορά ή δημιουργία παράγωγης εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή οιουδήποτε άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων και μόνο εφόσον υπάρχουν παραπομπές στην σελίδα αντιγραφής του ηλεκτρονικού καταστήματος. Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που παρατίθενται και περιγράφουν το ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα proiontaghs.gr ή τα προϊόντα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή τρίτων μερών, αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή των τρίτων μερών αντίστοιχα, προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων. Η χρήση τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν παρέχει σε καμία περίπτωση άδεια ή δικαίωμα χρήσης τους από τρίτους.

Ευθύνη Χρήστη

Ο χρήστης/πελάτης συμφωνεί και αναλαμβάνει να χρησιμοποιεί, τις πληροφορίες και τα δεδομένα του ηλεκτρονικού καταστήματος όπως ο νόμος προβλέπει και με βάση τους κανόνες της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. Υποχρεούται να μη χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα proiontaghs.gr για:

 1. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο για οποιοδήποτε λόγο, προκαλεί παράνομη προσβολή και βλάβη στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ή σε οποιονδήποτε τρίτο είτε προσβάλλει την εμπιστευτικότητα ή το απόρρητο πληροφοριών οιουδήποτε προσώπου.
 2. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που προκαλεί προσβολή των χρηστών ηθών, κοινωνικών αξιών, της ανηλικότητας κ.λ.π.
 3. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου για το οποίο οι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με το νόμο ή τις εν ισχύ συμβάσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας).
 4. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων κάθε είδους.
 5. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε υλικού το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών.
 6. Ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας ή των διατάξεων.
 7. Παρενόχληση τρίτων με οποιοδήποτε τρόπο.
 8. Συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες.
 9. Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου το οποίο σκοπό την παραπλάνηση του κοινού σχετικά με ιδιότητες και θεραπευτικές χρήσεις.
 10. Οι πληροφορίες για τις ιδιότητες των βοτάνων (φαρμακευτικών, αρωματικών ή άλλων) και των μπαχαρικών, σχετικά με παθήσεις, ατυχήματα, χρόνιες ασθένειες κλπ, δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή, συνταγή ή διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής. Σε κάθε περίπτωση ο επισκέπτης/πελάτης ή χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει πρώτα τον θεράποντα ιατρό ή τους ειδικούς στην υγεία πριν προχώρηση στην χρήση οποιουδήποτε προϊόντος που πιθανόν να είναι επιβλαβές για την υγεία του.

Σύνδεσμοι στον δικτυακό τόπο www.proiontaghs.gr

Οι σύνδεσμοι (links) που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, οδηγούν σε σελίδες του καταστήματος ή σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούν το χρήστη να μεταβεί από αυτό (ηλεκτρονικό κατάστημα) σε ιστοσελίδες τρίτων παρόχων, επιχειρήσεων κ.λ.π. Οι συσχετιζόμενες αυτές ιστοσελίδες δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε τέτοιας ιστοσελίδας ή οποιουδήποτε συνδέσμου που περιλαμβάνεται σε μία συσχετιζόμενη ιστοσελίδα, ή οποιωνδήποτε αλλαγών ή ενημερώσεων σε τέτοιες ιστοσελίδες. Η EΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται για τις εκπομπές του διαδικτύου ή για την οιασδήποτε μορφής μετάδοση που λαμβάνεται από οποιαδήποτε συνδεδεμένη ιστοσελίδα. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ παρέχει αυτούς τους συνδέσμους στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, μόνο για τη διευκόλυνση της χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος, η χρήση τους δεν είναι υποχρεωτική για τον επισκέπτη/πελάτη και το γεγονός ότι διαλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν υποδηλώνει ότι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ εγκρίνει ή αποδέχεται το περιεχόμενό τους.

Όροι αποστολής και πληρωμής παραγγελιών:

 1. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διατηρεί το δικαίωμα της αναίρεσης της παραγγελίας, εάν κρίνει ότι η παραγγελία δεν πληρεί τις προϋποθέσεις, (ψευδή στοιχεία, μη αναγνωρίσιμο ή ψευδές email, κλπ).
 2. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ είναι υποχρεωμένη να επικοινωνήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο κρίνει με τον πελάτη, προκειμένου να δοθούν επαρκείς πληροφορίες, σχετικά με τα πλήρη στοιχεία του πελάτη και την ορθότητα της παραγγελίας. Σε περίπτωση, που δεν υπάρχει ανταπόκριση, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διατηρεί το δικαίωμα της διαγραφής της παραγγελίας μετά το πέρας των 7 ημερών, καθώς και του μπλοκαρίσματος του πελάτη μετά το πέρας των 30 ημερών, από την ημέρα εκτέλεσης της παραγγελίας.
 3. Όλες οι παραγγελίες εκτελούνται με σειρά προτεραιότητος και σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της λήψης της παραγγελίας.
 4. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τον πελάτη, εάν υπάρχει έλλειψη σε κάποιο προϊόν και να του προτείνει, ένα παρεμφερές προϊόν στην ίδια ή χαμηλότερη τιμή. Εναπόκειται στον πελάτη αν θα το δεχθεί ή όχι, αν θέλει να συνεχίσει την παραγγελία του με τα υπόλοιπα είδη, ή αν θέλει να την ακυρώσει. Αν συνεχιστεί η παραγγελία, τότε δρομολογείται η παράδοση και δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης.
 5. Αν ο πελάτης/αγοραστής δεν επιθυμεί να παραλάβει την παραγγελία του και εφ’ όσον δεν υπάρχει υπαιτιότητα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ο πελάτης/αγοραστής μπαίνει σε κατάσταση block*.(Όροι αποστολής παράγραφος 2)

Τρόποι μεταφοράς:

 • Μεταφορά με ΕΛΤΑ ΚΟΥΡΙΕΡ (έως 5 κιλά)
 • Μεταφορά με ιδιωτικά μέσα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. (Ισχύει για παραγγελίες εντός Νομού Αθηνών – Πειραιώς και περιχώρων). Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. (δείτε Μεταφορά με ιδιωτικά μέσα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ)
 • Επιλογή του πελάτη/αγοραστή για το τρόπο μεταφοράς με άλλο κούριερ ή μεταφορική εταιρεία. Σε αυτήν την περίπτωση ο πελάτης/αγοραστής υποχρεούται να κάνει υπόδειξη στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ, εγκαίρως.
 • Πλέον των 5 κιλών η μεταφορά γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με μία μεταφορική εταιρεία που θα υποδείξει ο πελάτης/αγοραστής, αναγράφοντας στο πεδίο ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, στην καρτέλα ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ, την μεταφορική εταιρεία που επιθυμεί. Τα μεταφορικά επιβαρύνουν τον πελάτη/αγοραστή και η τελική αξία της παραγγελίας καταβάλλεται ΜΟΝΟ με ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ή μεταφορά στον τραπεζικό λογαριασμό των συνεργαζόμενων τραπεζών.
 • Οι συνεργαζόμενες τράπεζες είναι:

ALPHA BANK IBAN: GR0301401440144002002015987 και

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR6201721360005136078648144

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τυχόν κρατήσεις από εμβάσματα άλλων τραπεζών επιβαρύνουν τον πελάτη/αγοραστή.

 • Δωρεάν μεταφορικά:

Η προσφορά δωρεάν μεταφορικά ισχύει για όλη την Ελλάδα.

Κάτω από το καλάθι υπάρχει μπάρα υπολογισμού για Δωρεάν μεταφορικά. Αυτό ενδέχεται να αλλάζει κατά τα συμφέροντα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Ελάχιστο βάρος 5 κιλά.

 • Μεταφορά με ιδιωτικά μέσα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ μπορεί να διακινήσει προϊόντα για τους νομούς Αθηνών, Πειραιώς και περιχώρων, με όριο αξίας 20 ευρώ + ΦΠΑ και με όριο βάρους τα 100 κιλά. Η χρέωση είναι 3 ευρώ ανά παραγγελία. Η αλλαγές σε χρεώσεις μεταφορικών και αντικαταβολών, φαίνονται πάντα στην σελίδα της επιλογής της αποστολής.

 • Αποδοχή των Διαδικασιών Προστασίας τους Απορρήτου που εφαρμόζει το proiontaghs.gr

Εάν χρησιμοποιείτε την παρούσα ιστοσελίδα αποδέχεσθε και συναινείτε με τη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και με τους όρους και τις Προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας που έχουν ανακοινωθεί μέσω αυτής.