Προϊόντα ..Γης Καλαμαράκια στην λαδόκολλα

Καλαμαράκια στην λαδόκολλα

Καλαμαράκια Φουρνιστά στη Λαδόκολλα – Νόστιμη & Υγιεινή Συνταγή

Τα καλαμαράκια στη λαδόκολλα είναι μια γευστική θαλασσινή συνταγή που ψήνεται στον φούρνο, διατηρώντας την τρυφερότητα και τα αρώματά τους. Ιδανικά για κάθε εποχή, φρέσκα ή κατεψυγμένα, προσφέρουν απόλαυση χωρίς περιττά λιπαρά.


Υλικά (για 4 άτομα)


Προετοιμασία

1️⃣ Καθαρισμός: Αν τα καλαμαράκια είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε, αφαιρώντας το κόκαλο και τα εντόσθια. Αν είναι κατεψυγμένα, τα ξεπαγώνουμε καλά και τα σουρώνουμε. Με ένα χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε όσο περισσότερο γίνεται.
2️⃣ Μαρινάρισα: Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το καρίνο. Ανακατεύουμε καλά.

Καλαμαράκια κατεψυγμένα

Κατεψυγμένα καλαμαράκια καθαρισμένα.

Καλαμαράκια κατεψυγμένα

Καλαμαράκια μαριναρισμένα στην λαδόκολλα


Εκτέλεση

1️⃣ Προετοιμασία του ταψιού: Στρώνουμε ένα ταψί με δύο φύλλα αλουμινόχαρτο σταυρωτά και από πάνω δύο φύλλα λαδόκολλα σταυρωτά.
2️⃣ Τύλιγμα: Τοποθετούμε τα καλαμαράκια στο κέντρο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, σχηματίζοντας ένα πουγκί.
3️⃣ Ψήσιμο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 – 15 λεπτά να σωθεί το ζουμάκι αν έχει μείνει.


Προτάσεις Σερβιρίσματος

Συνοδευτικά: Δροσερή σαλάτα με μαρούλι, άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια ή παντζάρια βρασμένα και πατάτες φούρνου ή ρύζι με σαφράν.
Ψωμί: Χειροποίητη λαγάνα ή τραγανές φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Τυρί: Φέτα με ελαιόλαδο και μπούκοβο ή ξινομυζήθρα.
Extra άρωμα: Προσθέστε λίγη ρίγανη και λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού πριν το σερβίρισμα.


Ποια ποτά ταιριάζουν;

🍷 Λευκό κρασί ή Μοσχοφίλερο: Ταιριάζει πάντα με θαλασσινούς μεζέδες
🍺 Μπύρα: Μια δροσερή Lager ή Pilsner
🍸 Ούζο ή τσίπουρο: Ιδανικά για ελληνικό μεζέ

Καλαμαράκια στην λαδόκολλα

Σερβιρισμένα καλαμαράκια στην λαδόκολλα


Επιστροφή