Προϊόντα ..Γης Κρεατόπιτα – Παραδοσιακή & Εύκολη Συνταγή για Γιορτές

Κρεατόπιτα – Παραδοσιακή & Εύκολη Συνταγή για Γιορτές

Κρεατόπιτα - Προϊόντα ..Γης - Παραδοσιακή & Εύκολη Συνταγή για Γιορτές

Ακολουθήστε τη συνταγή για κρεατόπιτα βήμα-βήμα και απολαύστε το αποτέλεσμα στο τραπέζι σας. Ιδανική για κάθε περίσταση.

 

Δείτε πώς να φτιάξετε την παραδοσιακή κρεατόπιτα με ζουμερή γέμιση και τραγανό φύλλο. Ακολουθήστε τη συνταγή για κρεατόπιτα βήμα-βήμα και απολαύστε το αποτέλεσμα στο τραπέζι σας. Ιδανική για κάθε περίσταση. Εμείς βάλαμε μοσχάρι κότσι και στήθος κοτόπουλο. Πάμε να το δούμε.Υλικά:

Προετοιμασία:

  1. Βράζουμε το κρέας και το κοτόπουλο
  2. Τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το πράσο
  3. Κόβουμε με το χέρι το κρέας και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.

Εκτέλεση:

  1. Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τα κρεατικά, το πράσο, την τριμμένη φέτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον τραχανά.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3-4 φύλλα αλείφοντας κάθε ένα με λάδι.
  3. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα των υλικών, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
  4. Στρώνουμε άλλα 2 φύλλα, αλείφοντας πάλι ένα-ένα και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση, πάλι απλώνοντας να πάει παντού.
  5. Διπλώνουμε ότι φύλλα περισσεύουν έξω από το ταψί, προς τα μέσα.
  6. Τέλος απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα της συσκευασίας, αλείφοντας ανάμεσα με λάδι το καθένα.
  7. Το τελευταίο φύλλο το χαράζουμε ελαφριά, μην φτάσει στην γέμιση, το λαδώνουμε, το πασπαλίζουμε με λίγο νερό και απλώνουμε από επάνω το σουσάμι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC, για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει και να φαίνεται ότι έχει ξεκολλήσει στο πλάι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Κρεατόπιτα σε πιάτο

    Επιστροφή