Δείτε πώς να φτιάξετε την παραδοσιακή κρεατόπιτα με ζουμερή γέμιση και τραγανό φύλλο. Ακολουθήστε τη συνταγή για κρεατόπιτα βήμα-βήμα και απολαύστε το αποτέλεσμα στο τραπέζι σας. Ιδανική για κάθε περίσταση. Εμείς βάλαμε μοσχάρι κότσι και στήθος κοτόπουλο. Πάμε να το δούμε.Υλικά:
- 1 φύλλο χωριάτικο φρέσκο 500γρ
- 1/12 κιλό κρέας μοσχαρίσιο χωρίς κόκκαλο
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 2 πράσα το άσπρο τους μέρος κομμένο φετάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200γρ. φέτα τριμμένη
- 100γρ. τραχανά
- αλάτι προαιρετικά
- σουσάμι
- Ελαιόλαδο, πιπέρι
Προετοιμασία:
- Βράζουμε το κρέας και το κοτόπουλο
- Τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το πράσο
- Κόβουμε με το χέρι το κρέας και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.
Εκτέλεση:
- Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τα κρεατικά, το πράσο, την τριμμένη φέτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον τραχανά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3-4 φύλλα αλείφοντας κάθε ένα με λάδι.
- Ρίχνουμε την μισή ποσότητα των υλικών, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
- Στρώνουμε άλλα 2 φύλλα, αλείφοντας πάλι ένα-ένα και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση, πάλι απλώνοντας να πάει παντού.
- Διπλώνουμε ότι φύλλα περισσεύουν έξω από το ταψί, προς τα μέσα.
- Τέλος απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα της συσκευασίας, αλείφοντας ανάμεσα με λάδι το καθένα.
- Το τελευταίο φύλλο το χαράζουμε ελαφριά, μην φτάσει στην γέμιση, το λαδώνουμε, το πασπαλίζουμε με λίγο νερό και απλώνουμε από επάνω το σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC, για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει και να φαίνεται ότι έχει ξεκολλήσει στο πλάι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!