Το Κυριακάτικο οικογενειακό φαγητό. Το φτιάξαμε με χεράκι από κατσικάκι γάλακτος και κατεψυγμένες πατάτες με μυρωδικά. Τέτοιο λουκούμι φαγητό δεν έχει ξαναγίνει. Εγγύηση επιτυχίας η συνταγή μας.

Υλικά:
- 1 χεράκι από κατσικάκι περίπου 2-2,50 κιλά κομμένο σε κομμάτια
- 1 κιλό κατεψυγμένες πατάτες με μυρωδικά
- 1 κ.σ. αφυδατωμένο σκόρδο flakes
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τοποθετούμε στο ταψί
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και πασπαλίζουμε απ’ όλες τις πλευρές να πάει παντού σε όλα τα κομμάτια.
- Με ένα μαχαιράκι κάνουμε κοψίματα στο κρέας και τοποθετούμε μέσα τις νιφάδες του σκόρδου.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε όλα τα κομμάτια και το νερό από μία άκρη στο ταψί.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω με αλουμινόχαρτο, προσέχοντας να το κλείσουμε καλά, για να μην χάνονται οι υδρατμοί.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω φούρνο στους 200°C, περίπου 2,5 με 3 ώρες.
- Κατόπιν το βγάζουμε από τον φούρνο και ξεσκεπάζουμε το φαγητό.
- Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί να πάνε παντού και ανάμεσα στο κρέας και γύρω-γύρω.
- Αν το φαγητό δεν έχει ζουμί, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ελάχιστο ελαιόλαδο επάνω στις πατατούλες και αν θέλουμε λίγο αλάτι.
- Ψήνουμε στους 250°C για άλλη μισή ώρα περίπου, ώστε να κάνει κρούστα το κρέας και να ψηθούν οι πατάτες.
Έτοιμο το πιο νόστιμο και τρυφερό φαγάκι για την οικογένεια!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ