Προϊόντα ..Γης Αφράτο γλυκό ψυγείου

Αφράτο γλυκό ψυγείου

Τα γλυκά ψυγείου επιδέχονται άπειρες μετατροπές. Όπως του αρέσει και του βγει του καθένα. Αρκεί το αποτέλεσμα να είναι αυτό που θα ήθελες κάποια στιγμή να σε τρατάρουν και εσένα και να πεις “Παναγία μου τι είναι αυτό!!” Με αυτό το σκεπτικό και δεδομένου ότι πρόκειται για γλυκό ψυγείου, έφτιαξα αυτή την συνταγή, που μπορείς να την απολαύσεις και σαν παγωτό το καλοκαίρι. Καλό εεεε;;

Γλυκό ψυγείου με πτιμπερ.

 

Υλικά:

Για την βάση και την κρέμα

Για την διακόσμηση

Εκτέλεση:

  1. Στο μούλτι περνάμε τα αμύγδαλα ελαφριά να μην γίνουν σκόνη. Τα θέλουμε κάπως χοντροκομμένα.
  2. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο.
  3. Στο μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
  4. Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο να ενωθεί καλά και το απλώνουμε σε ένα ταψί.
  5. Πιέζουμε καλά να πατηθεί και να είναι ίσιο σε όλο το ταψί.
  6. Αδειάζουμε όλη την κρέμα γάλακτος σε ένα μπωλ και χτυπάμε για 10 λεπτά να έρθει να διπλασιαστεί σε όγκο και να σφίξει καλά.
  7. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε να ενωθεί καλά με την κρέμα γάλακτος.
  8. Βάζουμε και τα αμύγδαλά και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  9. Στο ταψί αδειάζουμε την κρέμα μας και την απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει σε όλη την επιφάνεια ίδιο πάχος.
  10. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες**

Όσο περιμένουμε…

  1. Σε ένα μπρίκι βάζουμε το γάλα και την κουβερτούρα.
  2. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και να γίνει ένα σώμα. Όσο είναι ζεστό ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να διαλυθεί και να γυαλίσει η σοκολάτα μας.
  3. Αφήνουμε για 5 – 10 λεπτά να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δεν θέλουμε να δούμε κρούστα και κατακάθι στην σάλτσα μας.

Η ένωση είναι δύναμη

  1. Βγάζουμε την κρέμα από ψυγείο και περιχύνουμε με την σάλτσα σοκολάτας. Απλώνουμε προσεχτικά και απαλά να πάει παντού. Απλώνουμε και τα υπόλοιπα αμύγδαλα από επάνω και κατευθείαν στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλη 1 ώρα.
  2. Κόβουμε και σερβίρουμε.
Γλυκό ψυγείου σερβιρισμένο

    Παναγία μου!! Τι γλυκάρα είναι αυτή!!

 Καλή Επιτυχία!! και Καλή Απόλαυση!!
* Χρησιμοποιήσαμε φυτική κρέμα γάλακτος μαγειρικής για 2 λόγους:
  1.  Επειδή είναι πιο σφιχτή από την απλή κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη και
  2. Ακριβώς επειδή είναι χωρίς ζάχαρη, μετριάζει αρκετά την γλυκύτητα του τελικού αποτελέσματος.

**  Το ίδιο σκεύος μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για να γίνει παγωτό. Αν δεν θέλετε τα υπόλοιπα υλικά σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιήσετε τα πτι μπερ. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται με τον ίδιο τρόπο και σερβίρετε σε ποτήρια ή μπωλ παγωτού.

    Επιστροφή