Το Πάσχα πλησιάζει και η παράδοση απαιτεί βαμμένα αυγά σε έντονα χρώματα! Το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το σπάσιμο των αυγών κατά το βράσιμο ή τη βαφή. Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, μπορείτε να τα διατηρήσετε άθικτα και πανέμορφα!
Βήμα 1: Επιλογή των σωστών αυγών
✅ Προτιμήστε μεσαίου μεγέθους αυγά. Τα πολύ μεγάλα έχουν λεπτότερο τσόφλι και σπάνε ευκολότερα.
✅ Χρησιμοποιήστε αυγά που δεν είναι εντελώς φρέσκα (5-7 ημερών) καθώς βράζουν καλύτερα.
✅ Ελέγξτε τα αυγά για ρωγμές ή ατέλειες πριν το βράσιμο.
Βήμα 2: Σωστό βράσιμο χωρίς ρωγμές
✅ Αφήστε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το βράσιμο.
✅ Τοποθετήστε τα αυγά σε κρύο νερό και προσθέστε 1 κουταλιά ξύδι & 1 κουταλάκι αλάτι.
✅ Σιγοβράστε τα αυγά σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά.
✅ Μεταφέρετέ τα σε κρύο νερό μετά το βράσιμο για να σταθεροποιηθεί το τσόφλι.
Βήμα 3: Τεχνική βαφής χωρίς σπασίματα
🎨 Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για τη βαφή, ώστε να αποφύγετε το θερμικό σοκ.
🎨 Ανακατεύετε τη βαφή με απαλές κινήσεις για να μην χτυπήσετε τα αυγά μεταξύ τους.
🎨 Αν βάφετε πολλά αυγά μαζί, μην τα στριμώχνετε στο δοχείο.
🎨 Γυαλίστε τα αυγά με λίγο λάδι ελιάς μετά τη βαφή για όμορφη γυαλάδα.
Με αυτές τις απλές τεχνικές, τα πασχαλινά σας αυγά θα βγουν τέλεια, χωρίς σπασίματα και με ζωηρό χρώμα!

Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.