Τίλιο ανθός και φύλλα χύμα 30γρ

1,10 με ΦΠΑ

Τίλιο ανθός και φύλλα χύμα 30γρ. Το τίλιο (ή αλλιώς φλαμούρι) είναι χαλαρωτικό, ιδιαίτερα μετά από μια κουραστική ημέρα. Το έγχυμα των ανθών και των φύλλων το παίρνουμε σε κρυολογήματα που συνοδεύονται από πυρετό (συνάχι, βήχα, γρίπη, φλέματα, βρογχίτιδα κ.α.).

Επιλέξτε τοποθεσία παράδοσης

Κωδικός προϊόντος: 5132 Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Τίλιο ανθός και φύλλα χύμα 30γρ

Το τίλιο (ή αλλιώς φλαμούρι) είναι χαλαρωτικό, ιδιαίτερα μετά από μια κουραστική ημέρα. Το έγχυμα των ανθών και των φύλλων το παίρνουμε σε κρυολογήματα που συνοδεύονται από πυρετό (συνάχι, βήχα, γρίπη, φλέματα, βρογχίτιδα κ.α.).

Ιδιότητες :

  • Ηρεμιστικό, χαλαρωτικό. Καταπολεμά την υπερένταση και το άγχος. Μπορεί να δράσει ως ελαφρύ υπνωτικό σε νευρασθενικούς, υστερικούς και υποχονδριακούς ασθενείς.
  • Σπασμολυτικό. Ανακουφίζει από το πονοκέφαλο, το κρυολόγημα, το βήχα και τη ρινική καταρροή. Βοηθά στις ημικρανίες και στους νευρικούς εμετούς.
  • Εφιδρωτικό. Δρα ως ήπιο αντιπυρετικό.
  • Διουρητικό. Διαλύει το ουρικό οξύ και γι’ αυτό χρησιμοποιείται στα αρθριτικά, στους ρευματισμούς και στην ουρική αρθρίτιδα. Έχει καλά αποτελέσματα κατά της ουρίας των διαβητικών.
  • Προωθεί την υγεία της καρδιάς. 
  1. Υπάρχει επίσης μια σύνδεση μεταξύ του τίλιου και της μείωσης της αρτηριακής πίεσης. Μειώνει τη φλεγμονή στις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία και ως εκ τούτου, μειώνεται η αρτηριακή πίεση και ωφελείται η υγεία της καρδιάς.
  2. Το τίλιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ταχυπαλμιών, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στη μείωση του κινδύνου αθηροσκλήρωσης, στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών.
  3. Ένα από τα δραστικά συστατικά του είναι ένα αιθέριο έλαιο που ονομάζεται φαρνεσόλη, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση του καρδιαγγειακού συστήματος.
  4. Αυτό το υπέροχο τσάι μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να μειώσετε τον κίνδυνο υπέρτασης και καρδιαγγειακών παθήσεων και επίσης να ελαττώσετε την ένταση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, έχοντας τα αποτελέσματα ενός αντιπηκτικού και ενός αγγειοδιασταλτικού.

Άλλα οφέλη:

Τα ατμόλουτρα με τίλιο όχι μόνο μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τις αναπνευστικές οδούς αλλά και να περιποιηθούν το δέρμα σας ανοίγοντας και καθαρίζοντας τους πόρους. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως τονωτικό που θα καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα και θα μειώσει τυχόν πρήξιμο.

Άλλες δράσεις:

Συνεργεί κατά της υδρωπικίας, κυστίτιδας, δυσκοιλιότητας, δυσπεψίας, στην απόφραξη της σπλήνας αλλά και του ήπατος. Θεωρείται ότι συμβάλλει στην διάλυση των πετρών στα νεφρά. Καταπολεμά τα αέρια της κοιλιάς. Χρησιμοποιείται στην ισχιαλγία και στο λουμπάγκο.

Σε εξωτερική χρήση:

Το αφέψημα του λειαίνει τις ρυτίδες του προσώπου και τις φακίδες. Πλύση με αυτό των μαλλιών, τα τονώνει και βοηθά στην ανάπτυξή τους. Μπάνιο με το αφέψημα βοηθά στους παιδικούς σπασμούς και στην κόπωση.

Παρασκευή – δοσολογία

Ρίχνετε 1 κ.γ ξηρό βότανο σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνετε 10 λεπτά σκεπασμένο. Πίνετε από ένα φλυτζάνι έως τρεις φορές την ημέρα. Για να πετύχουμε εφίδρωση σε περίπτωση πυρετού, χρησιμοποιούμε 2-3 κ.γ από το βότανο και πίνουμε μία φορά την ημέρα.

Προφυλάξεις:

Παρόλο που θεωρείται γενικά ασφαλές και προσφέρει πολλά οφέλη, υπάρχουν και παράπλευρες παρενέργειες κάτω από ορισμένες συνθήκες.

  1. Σε γενικές γραμμές, η ημερήσια δόση τσαγιού από τίλιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δύο έως τέσσερα γραμμάρια.
  2. Αυτό το ρόφημα δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού λόγω των υψηλών επιπέδων πτητικών ενώσεων που περιέχει.
  3. Παρ’ όλη την καρδιοπροστατευτική του δράση, σε περιπτώσεις σοβαρών παθήσεων της καρδιάς θα πρέπει να αποφεύγεται και πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν τη χρήση του.
  4. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις στο στόμα ή στο στομάχι.
  5. Επιπλέον, η φλούδα της φιλύρας μπορεί να μειώσει την ικανότητα του οργανισμού να αποβάλει το λίθιο, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες.
  6. Σε μεγάλες ποσότητες είναι διεγερτικό και μπορεί να προκαλέσει αϋπνία.

Πηγή: 1. https://www.mednutrition.gr/  

Πηγή: 2.  https://www.itrofi.gr/ 

Συμβουλή:

Επειδή έχουμε να κάνουμε με θέματα υγείας και επειδή ο καθένας παίρνει διαφορετικά φάρμακα ακόμα και για την ίδια πάθηση, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε και από τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο. Πηγαίνετε με λίστα από τα φάρμακα σας σε αυτόν και πείτε του τους λόγους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αλθαία ή όποιο άλλο βότανο.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,10 kg
Τιμή κιλού

€36,66

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Τίλιο ανθός και φύλλα χύμα 30γρ”