Δαμάσκηνα με πυρήνα Γαλλίας χύμα

1,757,00 με ΦΠΑ

Δαμάσκηνα με πυρήνα Γαλλίας χύμα 250γρ. Τα ξηρά δαμάσκηνα είναι πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Βοηθούν σημαντικά σε πολλά προβλήματα του οργανισμού.

Επιλέξτε τοποθεσία παράδοσης

Κωδικός προϊόντος: 3489 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Δαμάσκηνα με πυρήνα Γαλλίας χύμα

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι μια πολύ θρεπτική τροφή και παρέχει σπάνια οφέλη για την υγεία.  Όπως σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν πάρα πολλές θερμίδες.

Η συχνή κατανάλωση, αλλά με μέτρο, συμβάλλει στη πρόσληψη διαιτητικών ινών και σημαντικών βιταμινών, μετάλλων και φαινολικών ενώσεων. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου με την ενίσχυση των βακτηρίων του εντέρου

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε κάλιο, φυτικές ίνες και φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών. Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Ωστόσο, αυτό που τα κάνει ξεχωριστή τροφή είναι η ιδιότητά τους να ενισχύουν τα βακτήρια του παχέος εντέρου.

Άλλοι σημαντικοί λόγοι για να τρώτε δαμάσκηνα

Είναι ίσως πιο γνωστά για το ρόλο τους ως τροφή χωνευτική και με ήπια καθαρτική δράση. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, αλλά και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σορβιτόλη.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι είναι υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα δεν οδηγούν σε απότομη αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα, πιθανώς λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς σε ίνες και σορβιτόλη. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2001 στο επιστημονικό περιδικό Critical Reviews in Food Science and Nutrition, χαρακτηρίζει τα αποξηραμένα δαμάσκηνα ως την “επιτομή των λειτουργικών τροφίμων”, επειδή:

  • Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες (6,1 g / 100 g)
  • Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φαινολικών ενώσεων (184 mg / 100 g), κυρίως νεοχλωρογενικό και χλωρογενικό οξύ, τα οποία συμβάλλουν στην καθαρτική δράση και την καθυστέρηση απορρόφησης της γλυκόζης.
  • Έχουν φαινολικές ενώσεις που αναστέλλουν την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης και, ως εκ τούτου, λειτουργούν ως παράγοντας πρόληψης χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.
  • Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο (745 mg / 100 g) μπορεί συμβάλλει στην καλή καρδιαγγειακή υγεία.
  • Είναι σημαντική πηγή βορίου, το οποίο συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Μια μερίδα (100 g) ικανοποιεί την ημερήσια ανάγκη για βόριο (2 έως 3 mg).
  • Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων.

Πηγή: iatropedia

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Ιδιότητες:

Φιλικά προς την καρδιά, Πολύτιμα για το έντερο, Ωφέλιμα στα οστά, Σύμμαχος στο διαβήτη, Ρυθμιστές της αρτηριακής πίεσης, Χρήσιμα στη μείωση βάρους.

Επιλέξτε βάρος:

250γρ, 500γρ, 1000γρ

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Δαμάσκηνα με πυρήνα Γαλλίας χύμα”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…