Δίκταμο Κρήτης χύμα

2,154,30 με ΦΠΑ

Δίκταμο Κρήτης χύμα. Το δίκταμο αλλιώς ο Δίκταμνος όπως τον αποκάλεσαν οι αρχαίοι προέρχεται από το ονομαστό όρος της Κρήτης την Δίκτη και τη λέξη θάμνος δηλαδή “Δίκταμνος ο Θάμνος της Δίκτης” ή έρωντας είναι ένα το πιο φημισμένα κρητικά ενδημικά φυτά.

Επιλέξτε τοποθεσία παράδοσης

Κωδικός προϊόντος: 211 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Δίκταμο Κρήτης χύμα

Το δίκταμο αλλιώς ο Δίκταμνος όπως τον αποκάλεσαν οι αρχαίοι προέρχεται από το ονομαστό όρος της Κρήτης την Δίκτη και τη λέξη θάμνος δηλαδή “Δίκταμνος ο Θάμνος της Δίκτης” ή έρωντας είναι ένα το πιο φημισμένα κρητικά ενδημικά φυτά.

Δίκταμο ιδιότητες:

  • Επουλώνει τα ανοιχτά τραύματα.
  • Καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα από φουσκώματα, αέρια και δυσπεψία.
  • Χρησιμοποιείται κατά του κρυολογήματος και της γρίπης.
  • Έχει σπασμολυτική δράση.
  • Συμβάλει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των καρδιολογικών και κυκλοφοριακών προβλημάτων.
  • Ανακουφίζει από πονοκεφάλους, αποστήματα, στομαχικές διαταραχές και πονόδοντους.
  • Αφροδισιακό
  • Διουρητικό
  • Εμμηναγωγό

Προετοιμασία:

  1. ΕΓΧΥΜΑ: 1 κουτάλια φαγητού από τριμμένο δίκταμο (ή μια πρέζα άτριφτου) ζεματιέται με 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήνεται σε ένα σκεπασμένο δοχείο για 10 λεπτά και στραγγίζεται πριν από τη χρήση. Πίνουμε έως δύο φλιτζάνια την ημέρα.
  2. ΑΦΕΨΗΜΑ: 2-3 κουταλάκια του γλυκού σε μισό λίτρο νερό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κατάπλασμα (για αποστήματα και σπυριά).
  3.  ΒΑΜΜΑ: 3-4 κουταλάκια του γλυκού μέσα σε ρακί. Μετά από λίγες μέρες μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα ρακοπότηρο την ημέρα για διάστημα 3 ημερών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

 Δεν πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά, γιατί όπως όλα τα βότανα μπορεί να έχει τοξικές παρενέργειες. Καλό είναι να μην καταναλώνεται καθόλου από εγκύους.

Συμβουλή: Επειδή έχουμε να κάνουμε με θέματα υγείας και επειδή ο καθένας παίρνει διαφορετικά φάρμακα ακόμα και για την ίδια πάθηση, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε και από τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο. Πηγαίνετε με λίστα από τα φάρμακα σας σε αυτόν και πείτε του τους λόγους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το βότανο.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Επιλέξτε βάρος:

50γρ, 100γρ

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Δίκταμο Κρήτης χύμα”