Γάλα Όνου κατεψυγμένο 250ml

13,00 με ΦΠΑ

Γάλα Όνου κατεψυγμένο 250ml. Το γάλα γαϊδούρας μπορεί να αποτελέσει το πιο θρεπτικό υποκατάστατο γάλακτος μετά το μητρικό γάλα. Επιδρά με άριστα αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό, πεπτικό και ηπατικό σύστημα, στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στο άσθμα, στο έλκος στομάχου, κράμπες, αλλεργίες, οστική πυκνότητα, δερματολογικές παθήσεις (εκζέματα, ακμή, ψωρίαση, ξηροδερμία, ευαίσθητα δέρματα), επούλωση πληγών.

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: 1375 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Γάλα Όνου κατεψυγμένο 250ml

Γάλα Όνου κατεψυγμένο 250ml
Το γάλα γαϊδούρας μπορεί να αποτελέσει το πιο θρεπτικό υποκατάστατο γάλακτος μετά το μητρικό γάλα.

Το γάλα όνου περιέχει βιταμίνες A, B, C, D, E. Η βιταμίνη C είναι 60 φορές περισσότερη από το αγελαδινό γάλα. Η αυξημένη λακτόζη βοηθά τον οργανισμό σε μεγαλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, σημαντικό για την οστική πυκνότητά του. Η λακτόζη και η λακτουλόζη είναι τα γνωστά προβιοτικά που συμβάλλουν στην διατήρηση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου. Περιέχει λυσοζύμη (ένζυμο με αντιμικροβιακή δράση), λιπαρά οξέα που βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών και Ω3 απαραίτητα στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στη θεραπεία της αθηροσκλήρωσης.

Επιδρά με άριστα αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό, πεπτικό και ηπατικό σύστημα, στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στο άσθμα, στο έλκος στομάχου, κράμπες, αλλεργίες, οστική πυκνότητα, δερματολογικές παθήσεις (εκζέματα, ακμή, ψωρίαση, ξηροδερμία, ευαίσθητα δέρματα), επούλωση πληγών. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο και είναι χαμηλό σε λιπαρά και καζεΐνη.

Μπορείτε να δείτε τις αναλύσεις του προϊόντος πατώντας εδώ.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Μία ιστορία χιλιάδων χρόνων!

Με τις ευεργετικές του ιδιότητες να είναι γνωστές εδώ και 5.500 χρόνια, το γάλα γαϊδούρας αποτελεί πολύτιμη τροφή και ένα εξαιρετικό, φυσικό συμπλήρωμα. Ο Ιπποκράτης το συνιστούσε σε όλα τα είδη ασθενειών αλλά και σαν προληπτικό μέσο θωράκισης του οργανισμού απέναντι σε παθήσεις, ενώ ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος σαν αντίδοτο στις δηλητηριάσεις.

Στην Αρχαία Αίγυπτο ήταν γνωστό καλλυντικό και η βασίλισσα Κλεοπάτρα συνήθιζε να συνοδεύεται στα ταξίδια της από 500 γαϊδούρια που της εξασφάλιζαν το καθημερινό της μπάνιο για να διατηρείται νέα και όμορφη. Στην Αρχαία Ρώμη ήταν το ποτό της αριστοκρατίας, όπως και στον Μεσαίωνα όπου και διασώζονται κρατικά έγγραφα που αποδεικνύουν πως οι ευγενείς συνήθιζαν να πίνουν βραστό γάλα γαϊδούρας.

Τον Οκτώβρη του 1882, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στο London Globe & στο New York Times αναφέροντας μελέτη που έγινε σε ένα νοσοκομείο στο Παρίσι εκείνη την εποχή. Τα αποτελέσματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το γάλα γαϊδουριού είναι ο καθαρός νικητής εναντίον πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος, όταν χορηγείται σε παιδιά με μεταδοτικές ασθένειες.

Μέχρι την έναρξη της χρήσης του γαϊδουρινού γάλακτος τον 20ο αιώνα ως υποκατάστατο του μητρικού και περίπου μέχρι πριν από 60 χρόνια, τα γαϊδούρια μπορούσαν να βρεθούν σε κάθε γωνιά του δρόμου και σε διάφορες πόλεις παρέχοντας ένα θρεπτικό γεύμα για τα μωρά. Ειδικά στη Γαλλία, την Καταλονία και τη Ν. Ιταλία περίπου πριν εκατό χρόνια θα μπορούσε κανείς να βρει γαϊδουράκια στις πόρτες των σπιτιών, να αρμέγονται από τους ιδιοκτήτες τους.

Στην Ινδία ακόμη και σήμερα δίνεται σε νεογέννητα και πρόωρα μωρά για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Το γάλα παστεριώνεται, εμφιαλώνεται σε μπουκαλάκια των 250ml και διατίθεται σε δύο μορφές. Το «Φρέσκο Παστεριωμένο Γάλα Γαϊδούρας» το οποίο διατηρείται στη συντήρηση του ψυγείου και καταναλώνεται εντός 5 ημερών και το «Κατεψυγμένο Παστεριωμένο Γάλα Γαϊδούρας», το οποίο διατηρείται στην κατάψυξη στους -18 °C έως 2 χρόνια, αποψύχεται στη συντήρηση του ψυγείου και καταναλώνεται εντός 5 ημερών από την απόψυξη.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Σύμφωνα με έρευνες, το γάλα γαϊδούρας θεωρείται ότι προσομοιάζει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν το ανθρώπινο γάλα. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το γάλα γαϊδουριού θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση για το αγελαδινό γάλα και τα παιδιά με αλλεργικές αντιδράσεις στις πρωτεΐνες αυτού.

Περιέχει βιταμίνες A, B, C, D, E. Η βιταμίνη C είναι 60 φορές περισσότερη από το αγελαδινό γάλα. Η αυξημένη λακτόζη βοηθά τον οργανισμό σε μεγαλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου, σημαντικό για την οστική πυκνότητά του. Η λακτόζη και η λακτουλόζη είναι τα γνωστά προβιοτικά που συμβάλλουν στην διατήρηση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου.

Περιέχει λυσοζύμη (ένζυμο με αντιμικροβιακή δράση), λιπαρά οξέα που βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών και Ω3 απαραίτητα στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στη θεραπεία της αθηροσκλήρυνσης.

Επιδρά με άριστα αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό, πεπτικό και ηπατικό σύστημα, στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στο άσθμα, στο έλκος στομάχου, κράμπες, αλλεργίες, οστική πυκνότητα, δερματολογικές παθήσεις (εκζέματα, ακμή, ψωρίαση, ξηροδερμία, ευαίσθητα δέρματα), επούλωση πληγών. 

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο και είναι χαμηλό σε λιπαρά και καζεΐνη. Αποτελεί λύση μοναδική σε άτομα με δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα.

Σύνθεση του γαϊδουρινού, του ανθρώπινου και του αγελαδινού γάλακτος, (g/100g)
Σύνθεση Γαϊδουρινού Ανθρώπινου Αγελαδινού
pH 7,0 – 7,2 7,0 – 7,5 6,6 – 6,8
Πρωτεΐνη g / 100g 1,5 – 1,8 0,9 – 1,7 3,1 – 3,8
Λίπος g / 100g 0,3 – 1,8 3,5 – 4,0 3,5 – 3,9
Λακτόζη g / 100g 5,8 – 7,4 6,3 – 7,0 4,4 – 4,9
Συνολικά στερεά (TS) g / 100 g 8,8 – 11,07 11,07 – 12,09 12,5 – 13,0
Η καζεΐνη του αζώτου (ΣΟ) g / 100 g 0,64 – 1,03 0,32 – 0,42 2,46 – 2,80
Πρωτεΐνη ορού γάλακτος g / 100 g 0,49 – 0,80 0,68 – 0,83 0,55 – 0,70
NPN g / 100 g 0,18 – 0,41 0,26 – 0,32 0,1 – 0,19

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες και αναλύσεις είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά και πρωτεΐνες ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη. Είναι ιδανικό υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος για βρέφη και απαραίτητο σε περιπτώσεις εξάντλησης, αδυναμίας, υποσιτισμού, κόπωσης, σε εγκύους, αθλητές, γυναίκες και άντρες με οστεοπόρωση, σε κάθε είδους βήχα, κοκκύτη, πόνους αρθρώσεων, για όσους ακολουθούν φυσική και υγιεινή διατροφή και ως προληπτικό μέτρο σε παθήσεις ενηλίκων.

Το γάλα της γαϊδούρας λόγω υψηλής περιεκτικότητας στα κηραμίδια και φωσφολιπίδια που περιέχει , διαθέτει ιδιότητες αντιγήρανσης, βαθιάς θρέψης και ενυδάτωσης της επιδερμίδας και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρύτατα στην κοσμετολογία για παρασκευή κρεμών και σαπουνιών. Τα μεταλλικά άλατα που περιέχει βοηθούν το δέρμα να καθαρίζεται αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα με στόχο τη δημιουργία νέων ζωντανών κυττάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται αισθητά οι ρυτίδες και να διατηρείται η νεότητα και η λάμψη της επιδερμίδας. Τα αμινοξέα που περιέχει συμμετέχουν στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.

Περιεκτικότητα Γάλακτος Όνου Οφέλη για τον οργανισμό
Βιταμίνες A, B, C, D, E Η βιταμίνη C είναι έως και 60 φορές περισσότερη από το αγελαδινό γάλα. Ρυθμίζουν το μεταβολισμό και βοηθούν τον οργανισμό να μετατρέψει τα λίπη και τους υδατάνθρακες σε ενέργεια.
Λυσοζύμη Ένζυμο με αντιμικροβιακή δράση.
Λακτόζη Η αυξημένη λακτόζη βοηθά τον οργανισμό σε μεγαλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.
Λιπαρά οξέα Βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών.
Ω3 Απαραίτητα στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στη θεραπεία της αθηροσκλήρυνσης.
Ασβέστιο(Ca) Συμμετέχει στην οικοδόμηση της οστέινης μάζας και προλαμβάνει την οστεοπόρωση. Συντελεί στην υγεία των δοντιών και των οστών και σε συνδυασμό με το μαγνήσιο, στη σωστή λειτουργία της καρδιάς.
Μαγνήσιο(Mg) Το Μαγνήσιο είναι ένα ακόμα βασικό στοιχείο για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεύρων, των μυών και των οστών.
Φώσφορος(P) Είναι απαραίτητος για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών και του νευρικού συστήματος.
Νάτριο(Na) Το νάτριο σχετίζεται με τη μυϊκή σύσπαση και τη λειτουργία του μυϊκού συστήματος.
Σίδηρος(Fe) Βοηθά στην ανάπτυξη, αυξάνει την αντίσταση στις ασθένειες και προλαβαίνει την κόπωση.
Ψευδάργυρο(Zn) Το κυριότερο μέταλλο κατά της ακμής. Βοήθα στην γρήγορη επούλωση των τραυμάτων, ενισχύει τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης. Επίσης χρήσιμος για τα νύχια, τα δόντια, το ήπαρ, στην παραγωγή ινσουλίνης και τα μαλλιά. Βοηθά στη θεραπεία των πληγών και στην αντιμετώπιση των ιών και ιδιαίτερα της γρίπης.
Κηραμίδια & Φωσφολιπίδια Διαθέτουν ιδιότητες αντιγήρανσης, βαθιάς θρέψης και ενυδάτωσης της επιδερμίδας.
Μεταλλικά άλατα Βοηθούν το δέρμα να καθαρίζεται αναιρώντας τα νεκρά κύτταρα με στόχο τη δημιουργία νέων ζωντανών κυττάρων.
Αμινοξέα Συμμετέχουν στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.

Πηγή: Γάλα Όνου

Άλλες σελίδες και βιβλιογραφία με στοιχεία για το γάλα γαϊδούρας:

iatropedia

Διατροφογνώστης

xapaki.blogspot

diatrofi.gr

serfare.com

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,45 kg
Είδος:

Προϊόν κατάψυξης

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Γάλα Όνου κατεψυγμένο 250ml”