Προϊόντα ..Γης Γίγαντες στον φούρνο
Γίγαντες στον φούρνο
Ένα από τα φαγητά που λατρεύω είναι οι γίγαντες στον φούρνο. Πιστεύω ότι είναι το πιο γευστικό και το πιο χορταστικό φαγητό. Άσε τα οφέλη που έχει λόγω των υλικών. Φτιάξτε το και δεν θα το χορταίνετε. Εγγυημένα υγιεινό, εύκολο και νόστιμο πιάτο.
Υλικά:
- 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
- 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε νερό που κοχλάζει (μέχρι που θα σκεπάζει τους γίγαντες) ξαφρίζοντάς τους στην αρχή, για 45 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Για πιο γρήγορα, πριν το βράσιμο, πασπαλίστε τους με μαγειρική σόδα και αφήστε τους για μισή ώρα. Τους ξεπλένετε και συνεχίζετε την διαδικασία. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τα σκόρδα για 4 λ περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό με τη ζάχαρη, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και βράζουμε το μείγμα για 10 λ περίπου.
- Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και περιχύνουμε τους γίγαντες που ήδη έχουμε βάλει σε ταψί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και ψήνουμε το φαγητό στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 50 λ περίπου.
- Έχουμε πάντα ζεστό νερό στην άκρη μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε.
- Το σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.