Το καλάθι σας είναι άδειο.
Γιαούρτι πρόβειο Κορινθίας 220γρ
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Θυμάρι
Ποσότητα
100γρ
Επιλέξτε ποσότητα
ΘυμάριΘυμάρι
βάρος προϊόντος 105 γρ

Θυμάρι τριμμένο Ελληνικό 100γρ

Το θυμάρι είναι εξαιρετικά χρήσιμο φυτό και από τα καλύτερα αντισηπτικά και τονωτικά βότανα. Είναι μάλλον το φυτό με τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες.
Τιμή πώλησης 1,40 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 1,13 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,27 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
100γρ
Επιλέξτε ποσότητα

Εξαιρετικά χρήσιμο φυτό και από τα καλύτερα αντισηπτικά και τονωτικά βότανα. Είναι μάλλον το φυτό με τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες. Το εκχύλισμά του μπορεί να προλάβει το κρύωμα, ρίχνει τον πυρετό, καταπολεμά τη γρίπη, τις εντερικές διαταραχές και δερματικές λοιμώξεις. Αντισπασμωδικό των πεπτικών οδών, διευκολύνει την πέψη, ηρεμεί τις νευρικές συσπάσεις του στομάχου και του εντέρου. Ακόμη βοηθά στην μείωση του άγχους και της πνευματικής κατάπτωσης. Από τα καλύτερα μυρωδικά για τα ψητά κρέατα. Η χρησιμότητά του ήταν γνωστή από την αρχαιότητα.

Εσωτερική χρήση - Εκχύλισμα

Βάζουμε τρία κουταλάκια σε ένα λίτρο καυτού νερού. Το αφήνουμε 15 – 20 λεπτά και μετά το στραγγίζουμε. Πίνουμε τρία φλιτζάνια την ημέρα κατά προτίμηση μετά το φαγητό, ή κατά περίπτωση για την αντιμετώπιση εντερικών διαταραχών, στο βήχα στη γρίπη, για την τόνωσή μας, για τη μείωση  του άγχους. Δεν συνιστάται συνεχής χρήση. Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε ένα κουταλάκι θυμαριού, σε ένα μπρίκι  με νερό, να το αφήσουμε να βράσει και αφού το σουρώσουμε να το πιούμε.

Εξωτερική χρήση

Με θυμαρέλαιο μπορούμε να κάνουμε επάλειψη και καθαρισμό πληγών. Θυμαρέλαιο φτιάχνουμε τοποθετώντας κλαδάκια από θυμάρι μέσα σε ένα μπουκάλι από ελαιόλαδο  για 15 μέρες περίπου. Ένα ζεστό μπάνιο με νερό που περιέχει  εκχύλισμα θυμαριού, προσφέρει ευεξία, ξεκούραση και ανακουφίζει από τους πόνους  των ρευματικών παθήσεων. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται (ξερό ή δροσερό) για τις εξαιρετικές αρωματικές του ιδιότητες. Αρωματίζει ευχάριστα, κρέατα, ψάρια, κόκκινες σάλτσες, ακόμη και όσπρια. Με το θυμάρι μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμές μαρινάδες, ενώ με το θυμαρέλαιο αρωματίζουμε τα φαγητά και τις σαλάτες μας.

Προφυλάξεις

Η συνεχής και αλόγιστη χρήση του μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, καθώς και ζαλάδες, διάρροια και καρδιακή κατάπτωση.

Επίσης δεν συνιστάται η χρήση του από υπερτασικούς γιατί ανεβάζει την αρτηριακή πίεση

Συμβουλή:

Επειδή έχουμε να κάνουμε με θέματα υγείας και επειδή ο καθένας παίρνει διαφορετικά φάρμακα ακόμα και για την ίδια πάθηση, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε και από τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο. Πηγαίνετε με λίστα από τα φάρμακα σας σε αυτόν και πείτε του τους λόγους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το βότανο.

 Ελληνικό προϊόν

 

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.