Επισκεφτείτε το νέο e-shop Προϊόντα ...Γης

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Σαμπούκος13
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Εχινάκεια6
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Κουκουνάρι
Ποσότητα
Χωρίς επιπλέον ποσότητα
Επιλέξτε ποσότητα
βάρος προϊόντος 50 γρ

Κουκουνάρι Κίνας 50γρ

Κουκουνάρι, όπως πολυβιταμίνες
Τιμή πώλησης 2,20 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 1,95 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,25 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
Χωρίς επιπλέον ποσότητα
Επιλέξτε ποσότητα
Εξαντλήθηκε

Τραγανά, γλυκά και νόστιμα τα κουκουνάρια είναι οι μικροί βρώσιμοι σπόροι του πεύκου. Πρόκειται για ένα δέντρο που αναπτύσσεται εύκολα στη χώρα μας, αλλά επειδή δεν αξιοποιείται εισάγουμε το κουκουνάρι από χώρες του εξωτερικού.

Τα κουκουνάρια είναι πράγματι μία πολύ καλή πηγή θρεπτικών συστατικών φυτικής προέλευσης- περιέχουν μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και τα "φιλικά στην καρδιά" μονό-ακόρεστα λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.

Από βοτανικής άποψης, τα πεύκα ανήκουν στην οικογένεια Pinaceae του γένους Pinus.

Μεγαλώνουν στα άγρια κρύα δάση του βόρειου ημισφαιρίου, ιδιαίτερα στη Σιβηρία και τον Καναδά. Είναι ψηλά δέντρα που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 75 πόδια, με φύλλωμα που εξαπλώνεται σε σχήμα πυραμίδας ή ομπρέλας.

Τα κουκουνάρια είναι ένας από τους υψηλότερους θερμιδικά εδώδιμους σπόρους. 100 g καρπών περιέχουν 673 θερμίδες. Μαζί, δίνουν και πολυάριθμα στοιχεία που προάγουν την υγεία: φυτό-χημικές ενώσεις, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, και τα μέταλλα.

Η υψηλή περιεκτικότητα των θερμίδων τους προέρχεται κυρίως από τα λίπη. Πράγματι, τα κουκουνάρια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μονό-ακόρεστα λιπαρά οξέα όπως το ελαϊκό οξύ (18:1) που βοηθά στη μείωση της LDL ή "κακής χοληστερόλης" και αυξάνει την HDL ή "καλή χοληστερόλη" στο αίμα.

Τα κουκουνάρια περιέχουν πινολενικό οξύ. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το απαραίτητο λιπαρό οξύ, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους μέσω της καταστολής της όρεξης. To πινολενικό οξύ προκαλεί την απελευθέρωση της χολοκυστοκινίνης και της γλυκαγόνης στο έντερο, μειώνοντας την πείνα. Επιπλέον, το πινολενικό οξύ θεωρείται ότι μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης στο αίμα (ενισχύοντας την πρόσληψη της LDL από το ήπαρ).

Όπως και τα αμύγδαλα, έτσι και τα κουκουνάρια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε. Περιέχουν περίπου 9,33 mg ανά 100 g (περίπου το 62% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης). Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που απαιτείται για τη διατήρηση της ακεραιότητας των κυτταρικών μεμβρανών του βλεννογόνου και του δέρματος, προστατεύοντας από τη βλαπτική δράση των ελεύθερων ριζών.

Επιπλέον, όπως τα αμύγδαλα και τα αράπικα φιστίκια, τα κουκουνάρια είναι επίσης ελεύθερα γλουτένης και επομένως, είναι ένα δημοφιλές συστατικό για την παρασκευή φαγητών χωρίς γλουτένη. Τέτοιου τύπου παρασκευάσματα είναι αναγκαίες εναλλακτικές λύσεις που απευθύνονται σε άτομα με κοιλιοκάκη ή άλλες αλλεργίες στο στάρι.

Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη, το παντοθενικό οξύ, η βιταμίνη Β-6 (πυριδοξίνη) και το φυλλικό οξύ. Αυτές οι βιταμίνες λειτουργούν σαν συμπαράγοντες για ένζυμα που είναι απαραίτητα για τον μεταβολισμό των κυττάρων, μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Επίσης, περιέχουν σημαντικές ποσότητες βασικών μετάλλων όπως το μαγγάνιο, το κάλιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.

Με τα 8,802 mg ανά 100 g (περίπου το383% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης), τα κουκουνάρια είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές μαγγανίου. Το μαγγάνιο είναι ένας πολύ σημαντικός συμπαράγοντας του αντιοξειδωτικού ενζύμου υπεροξειδική δισμουτάση.

Ως εκ τούτου, η κατανάλωση κουκουναριών βοηθά το σώμα να αναπτύξει αντίσταση κατά των μολυσματικών παραγόντων και να αντιμετωπίσει τις βλαπτικές ελεύθερες ρίζες.

Πηγή: http://skepsitrofikinisi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.