Το καλάθι σας είναι άδειο.
Χαλβάς κλασικός2
Ποσότητα
1 κιλό
Επιλέξτε ποσότητα
Αλόη χυμός Βιοδιατροφική
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Κανέλλα άκοπη Κεϋλάνης4
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
βάρος προϊόντος 55 γρ

Κανέλα Κεϋλάνης άκοπη (5cm) 50γρ

Η αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης έχει μακριά και ντελικάτα ξυλαράκια με λεπτές στρώσεις και ανοιχτό ηλιοκαμένο χρώμα. Είναι πιο λεπτή με πολλές στρώσεις. Η κασσία είναι πιο σκουρόχρωμη και το ξύλο της είναι χοντρό και συμπαγές με λίγες στρώσεις, ενώ δεν σπάει εύκολα.
Τιμή πώλησης 2,35 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 1,90 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,45 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα

Στις Χίλιες και μία νύχτες, η Σεχραζάτ διηγείται την προέλευση της κανέλας. Η κανέλα μεγαλώνει στο βυθό μας μυστικής λίμνης. Πάντως, η κανέλα ήταν τόσο σημαντικό μπαχαρικό που ένας ολόκληρος πόλεμος αυτός του 17 -18 αιώνα μεταξύ Γάλλων, Πορτογάλων και Ολλανδών έγινε για την διεκδίκηση της Κεϋλάνης, την πατρίδα της κανέλας. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά σε όλο τον κόσμο και ένα από τα πιο περιζήτητα. Η κανέλα κατάγεται από την Κεϋλάνη και η σχέση της με την κασσία, την φθηνότερη κανέλα που ευρέως χρησιμοποιείται και κακώς πωλείται ως κανέλα, είναι μόνο συγγενική. Η κανέλα Κεϋλάνης είναι η πραγματική κανέλα και προέρχεται από τον φλοιό του τροπικού φυτού Cinnamomum zeylanicum. Λεγόταν και Cinnamomum verum, δηλαδή «κανέλα αληθινή». Η κασσία προέρχεται από το φυτό Cinnamomum cassia και είναι γνωστή ως κινέζικη κανέλα.
Η κασσία, αν και μοιάζει με την κανέλα και ανήκει στην ίδια οικογένειά με αυτήν, δεν είναι κανέλα, πρόκειται για άλλο μπαχαρικό, ποιοτικά κατώτερο με μεγάλη περιεκτικότητα σε κουμαρίνη, ουσία τοξική που σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες του ήπατος και των νεφρών.

Η αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης έχει μακριά και ντελικάτα ξυλαράκια με λεπτές στρώσεις και ανοιχτό ηλιοκαμένο χρώμα. Είναι πιο λεπτή με πολλές στρώσεις. Είναι εύθραυστη και σπάει εύκολα, ενώ το άρωμά της είναι φίνο και γλυκό.

Κανέλλα άκοπη Κεϋλάνης

Η κασσία είναι πιο σκουρόχρωμη και το ξύλο της είναι χοντρό και συμπαγές με λίγες στρώσεις, ενώ δεν σπάει εύκολα. Έχει έντονο και πικάντικο άρωμα. Είναι φθηνό και λιγότερο ποιοτικό μπαχαρικό. Η ποιότητα της κανέλας καθορίζεται από το χρώμα και την τρυφερότητα του φλοιού που εκφράζεται σε «ekelle».

Κανέλλα άκοπη Ινδονησίας


Οι ιδιότητες της κανέλας Κεϋλάνης είναι αναρίθμητες και για αυτό …. Παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί κατά του κρυλογήματος, της γρίπης, για την προαγωγή της καλής πέψης, για την εντερική καντιντίαση, για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου κ.α.
Εκτιμάται μέχρι σήμερα για τις θερμαντικές, αντισηπτικές και αντιικές της ιδιότητες. Είναι αντιμικροβιακή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και της γενικής χοληστερόλης, καταπολεμά τους πόνους της αρθρίτιδας λόγω των αντιφλεγμονωδών της ιδιοτήτων. Περιέχει μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Η κινναμαλδεύδη, το βασικότερο συστατικό της, επιδρά στα αιμοπετάλια προλαμβάνοντας την δημιουργία θρόμβων. Αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, είναι διεγερτική της μήτρας και βοηθά στη χώνεψη.
Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική κοινότητα έχει στρέψει το βλέμμα της στο δημοφιλές μπαχαρικό λόγω κυρίως της επίδρασής του στην καταπολέμηση του διαβήτη. Επιστημονικές έρευνες και πειράματα έχουν αποδείξει την ικανότητα της κανέλας να μειώνει την αυξημένη γλυκόζη στο αίμα. Η ουσία MHCP της κανέλας, που ανήκει στις πολυφαινόλες, μιμείται την ινσουλίνη, ενεργοποιεί τους κυτταρικούς υποδοχείς ινσουλίνης και δρα εντός των κυττάρων σε συνέργεια με την ινσουλίνη. Επιπλέον, λόγω των αντιοξειδωτικών της ουσιών της η κανέλα δρα κατά των μεταβολικών διαταραχών, που επιδρούν στην αρτηριακή πίεση, στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Χρησιμοποιείται σε ροφήματα, στον καφέ, σε γλυκίσματα και στο μαγείρεμα.

Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση ενός κουταλιού του γλυκού κανέλας καθημερινά.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.