Επισκεφτείτε το νέο e-shop Προϊόντα ...Γης

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Σαμπούκος13
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Εχινάκεια6
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Κόλιανδρος τριμμένος Ινδιών.jpg
Ποσότητα
100γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Κόλιανδρος τριμμένος Ινδιών.jpgΚόλιανδρος τριμμένος Ινδιών.jpg
βάρος προϊόντος 105 γρ

Κόλιανδρος τριμμένος Ινδιών 100γρ

Το τριμμένο κόλιανδρο έχει ζεστή λεμονίζουσα γεύση με μια υποψία πορτοκαλιού. Είναι κύριο συστατικό του μείγματος garam masala μαζί με το κύμινο, και χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδική κουζίνα.
Τιμή πώλησης 1,00 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 0,88 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,12 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
100γρ
Επιλέξτε ποσότητα

Το μπαχαρικό που γνωρίζουμε ως κόλιανδρο ή κορίανδρο δεν είναι παρά ο αποξηραμένος σπόρος του ομώνυμου μονοετούς φυτού το οποίο ευδοκιμεί σε μεσογειακά κλίματα. Οι σπόροι έχουν μια κάπως ιδιαίτερη γήινη γεύση που αφήνει στον ουρανίσκο ένα συνδυασμό από εσπεριδοειδή και φασκόμηλο και έχει φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο.

Αναφορές στον κόλιανδρο υπάρχουν στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ είναι από τα βασικά μπαχαρικά που συναντάμε στις κουζίνες της Κούβας και του Μεξικού, καθώς και της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το κύμινο. Επειδή υπάρχει ταυτόχρονα σε πολλούς πολιτισμούς, οι ρίζες του δεν είναι γνωστές, εκτός από κάποιες χώρες της Νότιας Αμερικής όπου το εισήγαγαν Ισπανοί κατακτητές.

Σε πολλές κουζίνες χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα μπαχαρικά και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην κυπριακή μαγειρική. Στην ελληνική κουζίνα τον χρησιμοποιούμε σε σούπες, φαγητά κατσαρόλας, όπως πατάτες γιαχνί, αλλά και στα ψητά, προσθέτοντας άλλοτε ολόκληρους σπόρους και άλλοτε κοπανισμένους. Για πιο έντονη γεύση, καβουρντίστε ελαφρά πριν προσθέσετε στο φαγητό.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.