Επισκεφτείτε το νέο e-shop Προϊόντα ...Γης

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Σαμπούκος13
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Εχινάκεια6
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Άνηθος αφυδατωμένος3
Ποσότητα
100γρ
Επιλέξτε ποσότητα
βάρος προϊόντος 110 γρ

Άνηθος αφυδατωμένος Αιγύπτου 100γρ

Άνηθος: Είναι ιθαγενές φυτό της Ασίας και της Μεσογείου, όμως η κυριότερη χώρα παραγωγής του είναι η Ινδία και ακολουθούν η Κίνα, το Μεξικό και η Ισπανία. Απαραίτητο συστατικό του λαδερού πιάτου του αρακά, αλλά μην μένετε στα καθιερωμένα
Τιμή πώλησης 1,00 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 0,88 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,12 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
100γρ
Επιλέξτε ποσότητα

Άνηθος: Είναι ιθαγενές φυτό της Ασίας και της Μεσογείου, όμως η κυριότερη χώρα παραγωγής του είναι η Ινδία και ακολουθούν η Κίνα, το Μεξικό και η Ισπανία. Απαραίτητο συστατικό του λαδερού πιάτου του αρακά, αλλά μην μένετε στα καθιερωμένα.

Βασικές Ιδιότητες:

 Ανοίγει την όρεξη, αποτρέπει το φούσκωμα, αντισπασμωδικό, γαλακταγωγό.


Θεραπευτική χρήση:
Έχει παρόμοιες ιδιότητες με τον γλυκάνισο και το μάραθο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χωνευτικό για την αντιμετώπιση του έντονου φουσκώματος (κυρίως τους σπόρους χρησιμοποιούμε).
Ο άνηθος είναι πλούσιος φλαβονοειδή που παρουσιάζουν αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ περιέχει σημαντικά ποσά βιταμίνης Α και C, έχει περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και της μνήμης, ενώ ο σίδηρος κρατάει τον οργανισμό ισχυρό και το μαγγάνιο συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της κόπωσης και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, κατά της οποίας δρα και το ασβέστιό του. Ο άνηθος βοηθάει και στην καταπολέμηση μικροβίων, κάνει καλό σε περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του, ενώ συχνά κάνει καλό και στον λόξυγκα. Κι αν θέλετε επί τόπου μια ανάσα δροσιάς, μασήστε λίγο άνηθο, που εκτός από το ότι σας χαρίζει φρεσκάδα, κάνει καλό στα δόντια και τα ούλα καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες.

Πως το χρησιμοποιούμε:
Ως αφέψημα: 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σε 1 φλιτζάνι νερό για περίπου 5-10'. Πίνουμε 2-3 φορές την ημέρα.

Μαγειρική χρήση:
Συνδυάζεται καλά με λαχανικά ιδιαιτέρως με κολοκύθια, παντζάρια και καρότα. Επίσης με σούπες, κιμά, λευκά τυριά, αυγά και μαρινάδες για ψάρι.
Ο άνηθος είναι απαραίτητο συστατικό του λαδερού πιάτου του αρακά, αλλά μην μένετε στα καθιερωμένα. Προσθέστε τον στο σπανάκι, στα μύδια, στο κοτόπουλο στο φούρνο, στο αρνί, στη μαρουλοσαλάτα, στους γίγαντες, στις πατάτες ή την πατατοσαλάτα, στο τζατζίκι, το ρύζι και στο μοσχάρι κατσαρόλας. 

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.