Το καλάθι σας είναι άδειο.
ARION εβαπορέ 400γρ
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Μελόνησος Ελάτης 950γρ
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Μηλόξιδο.jpg
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Μηλόξιδο.jpgΜηλόξιδο.jpg
βάρος προϊόντος 570 γρ

Μηλόξιδο 500ml

Το μηλόξιδο χρησιμοποιείται κατά κόρον για την απώλεια βάρους, για την ενδυνάμωση των αδύναμων οστών (οστεοπόρωση),
Τιμή πώλησης 1,80 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 1,45 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,35 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα

Το Μηλόξιδο είναι ένα υλικό παραδοσιακής θεραπευτικής γνωστό από την αρχαιότητα. Ο Ιπποκράτης μας λέει για τις ευεργετικές του ιδιότητες και οι Φοίνικες το έφτιαχναν οπουδήποτε φύτρωναν μήλα. Αποτελούσε βασική προμήθεια κατά τις εκστρατείες: Οι στρατιώτες συνήθιζαν να χύνουν μια γουλιά στο νερό που έπιναν για να τους δίνει γεύση, να τους δροσίζει και να προστατεύει την υγεία τους. Οι αρχαίοι το χρησιμοποιούσαν ως συντηρητικό τροφίμων, οι Ασσύριοι και οι Βαβυλώνιοι φρόντιζαν με αυτό τις μολυσμένες πληγές, πολλοί λαοί το έπιναν σε περιπτώσεις πεπτικών ενοχλήσεων.

Το μηλόξιδο χρησιμοποιείται κατά κόρον για την απώλεια βάρους, για την ενδυνάμωση των αδύναμων οστών (οστεοπόρωση), για τις κράμπες και τους πόνους στα πόδια, για τις στομαχικές διαταραχές, για τον  πονόλαιμο, για τα προβλήματα του κόλπου, την υψηλή αρτηριακή πίεση και την αρθρίτιδα. Επίσης, η κατανάλωση μηλόξιδου απελευθερώνει το σώμα από τις τοξίνες, τονώνει τη σκέψη, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, μειώνει τη χοληστερόλη και καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Πόσο μηλόξιδο μπορούμε να καταναλώνουμε;

Η κατανάλωση μηλόξιδου είναι ασφαλής. Σε μεγαλύτερες μόνο ποσότητες μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο σμάλτο των δοντιών ή κάψιμο στο λαιμό και το στόμα.

Σκέτο το μηλόξιδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εξωτερικά, επειδή περιέχει πολύ οξικό οξύ.

Γι αυτό όταν θέλουμε να “εκμεταλλευτούμε” τις *θεραπευτικές του ιδιότητες και να το πιούμε πρέπει να γνωρίζουμε την εξής συνταγή:

1 ποτήρι χλιαρό νερό

2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξιδο

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Τα ανακατεύουμε καλά και το πίνουμε το πρωί με άδειο στομάχι, με μικρές γουλιές, περίπου 20΄ πριν το πρόγευμα. Σε περίπτωση δίαιτας ή ασθένειας η ίδια δοσολογία πρέπει να επαναλαμβάνεται και στα τρία γεύματα 20′ πριν το φαγητό.

Ο συνδυασμός μελιού και μηλόξιδου είναι ένα από τα καλύτερα “δώρα” που μπορούμε να κάνουμε στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι υγιές για τον καθένα και δεν υπάρχει περιορισμός στη διάρκεια της λήψης του. Μπορούμε άφοβα να το πίνουμε καθημερινά για όλα μας τα χρόνια. Αν η γεύση του μας φαίνεται εξαιρετικά δυσάρεστη, τότε μπορούμε να το πιούμε και κατά τη διάρκεια ή μετά το πρόγευμα. Οι διαβητικοί που πιθανόν δεν επιτρέπεται να φάνε μέλι, μπορούν να συνδυάσουν το μηλόξιδο με χυμούς λαχανικών. Και αυτό το μείγμα έχει εξαιρετική δράση.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.