Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κατηγορίες

βάρος προϊόντος 490 γρ

Αλκοολούχο ποτό «ΚΟΝΙΑΚ» χύμα 250ml

Κονιάκ. Το όνομά του και μόνο φέρνει στο μυαλό κρύες χειμωνιάτικες νύχτες και συνδυάζεται με την προσπάθεια να... ζεστάνουμε το «κοκαλάκι» μας. Το δημοφιλέστατο αυτό ποτό διαθέτει ιδιαίτερη γευστική φινέτσα.
Τιμή πώλησης 3,00 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 2,42 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,58 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα

Το κονιάκ είναι μια ποικιλία μπράντι η οποία πήρε το όνομά της από την πόλη Κονιάκ στη Γαλλία.

Το όνομά του και μόνο φέρνει στο μυαλό κρύες χειμωνιάτικες νύχτες και συνδυάζεται με την προσπάθεια να... ζεστάνουμε το «κοκαλάκι» μας. Το δημοφιλέστατο αυτό ποτό διαθέτει ιδιαίτερη γευστική φινέτσα.

Το κονιάκ κατέχει μια πολύ ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα καλύτερα αποστάγματα του κόσμου. Το έχουμε συνηθίσει σε εικόνες δίπλα στο τζάκι ή μαζί με ένα πούρο, αλλά πιθανά, πολλοί από εμάς ίσως να μη το έχουμε γευτεί και ποτέ.

Το απόσταγμα ονομασίας προελεύσεως κονιάκ κατοχυρώθηκε μόλις μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Το κονιάκ πίνεται σε ποτήρι μεγάλο, συνήθως, σε σχήμα μπαλονιού ή τουλίπας για να κρατάει τα αρώματά του.

Κονιάκ στο τζάκι

Φυσικά η σοκολάτα -και ειδικά η αρκετά πικρή εκδοχή της- ταιριάζει άψογα με το ελαφρώς ζεστό κονιάκ, για αυτό και ένα ελαφρώς ζεσταμένο ποτήρι με κονιάκ σερβίρεται συνήθως, μαζί με 2-3 σοκολατάκια υγείας.

Το κονιάκ όμως, ταιριάζει εξαιρετικά και με τυριά κρεμώδους υφής, όπως το γκερεμέζι (παραδοσιακό τυρί από την Ήπειρο), δημιουργώντας μία αίσθηση πληρότητας στη στοματική κοιλότητα.

Τις κρύες νύχτες του χειμώνα προσθέστε λίγο κονιάκ σε ένα τσάι απλό ή με γεύση. Όπως και να έχει θα ζεσταθείτε και θα αρωματίσετε εξαιρετικά το ρόφημά σας.

Συνταγές με κονιάκ (1)

Συνταγές με Κονιάκ (2)

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.