Το καλάθι σας είναι άδειο.
Λικέρ Μέντα
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Λικέρ Τριαντάφυλλο
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Κάπαρη.jpg
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Κάπαρη.jpgΚάπαρη.jpg
βάρος προϊόντος 250 γρ

Κάπαρη μέτρια 105ml

Η κάπαρη χρησιμοποιείται ως καρύκευμα σε διάφορες σαλάτες, σε ποικιλία από τουρσιά και σε σάλτσες.
Τιμή πώλησης 1,50 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 1,21 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,29 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα

Η Κάππαρις η ακανθώδης (Λατινική ονομασία: Capparis spinosa, στα Αγγλικά caper bush [κυριολ. θάμνος κάπαρης] είναι πολυετές φυτό που φέρει στρογγυλεμένα, σαρκώδη φύλλα και μεγάλα λευκά προς ροζ-λευκά άνθη.

Το φυτό είναι γνωστό για τους βρώσιμους ανθοφόρους οφθαλμούς (μπουμπούκια) (κάπαρη), που χρησιμοποιούνται συχνά ως καρύκευμα και τους καρπούς (μούρα κάπαρης), από τα οποία και τα δύο συνήθως καταναλώνονται τουρσί.

Είτε κονσερβοποιημένες, είτε τουρσί οι κάπαρες αποτελούνται κατά 84% από νερό, 5% υδατάνθρακες, 2% πρωτεΐνες και 1% λιπαρά.

Σε μια ποσότητα 100 γραμμαρίων, η περιεκτικότητα σε νάτριο είναι 2348 mg ή 197% Ημερήσιας Αξίας, με τη βιταμίνη Κ (23% ΗΑ), το σίδηρο (13% ΗΑ) και τη ριβοφλαβίνη (12% ΗΑ) να έχουν επίσης υπολογίσιμα επίπεδα.

Η κάπαρη χρησιμοποιείται ως καρύκευμα σε διάφορες σαλάτες, σε ποικιλία από τουρσιά και σε σάλτσες. Η γεύση της είναι πικάντικη και ελαφρώς καυτερή· αυτό οφείλεται στην ύπαρξη τού σιναπέλαιου που απελευθερώνεται από τους ιστούς του φυτού. Ο φλοιός της ρίζας χρησιμοποιείται στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων όπως αρθρίτιδες, ρευματισμοί και πονόδοντοι. Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι το φυτό έχει θεραπευτικές αλλά και μαγικές ιδιότητες.

Η κάπαρη αποτελεί διακριτικό συστατικό στην Ιταλική κουζίνα, ειδικά της Σικελίας, Αιολικής και της νότιας Ιταλικής κουζίνας. Συνήθως χρησιμοποιούνται στις σαλάτες, σαλάτες ζυμαρικών, πιάτα κρέατος και σάλτσες ζυμαρικών. Παραδείγματα της χρήσης της στην Ιταλική κουζίνα είναι το κοτόπουλο πικάτα (chicken piccata και η σπαγγέτι αλά πουτανέσκα (spaghetti alla puttanesca).

Η κάπαρη είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα από τα συστατικά της σως ταρτάρ (tartar sauce). Συνήθως προσφέρονται σε πιάτα κρύου καπνιστού σολομού ή παστού σολομού και κρεμώδες τυρί). Η κάπαρη και τα μούρα κάπαρης μερικές φορές υποκαθιστούν τις ελιές για το γαρνίρισμα ενός κοκτέιλ Μαρτίνι.

Συστατικά: κάπαρη, νερό, αλάτι και ξύδι.

Αβγά με κάπαρη: Παραδοσιακή συνταγή της Κιμώλου

Πατατοσαλάτα με κάπαρη,τόνο, λιαστή κου κουκουνάρι

Πέστο μαϊντανού με κάπαρη και φιστίκια

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.