Το καλάθι σας είναι άδειο.
First Class κυνήγι 100γρ
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Χυμός μήλο Καλλίστη
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Ελιές Καλαμών
Ποσότητα
1 κιλό
Επιλέξτε ποσότητα

Κατηγορίες

βάρος προϊόντος 1010 γρ

Ελιές μαύρες Καλαμών Jubo (181-200) χύμα 1 κιλό

Περιζήτητες και απαραίτητες στο τραπέζι. Πρώτη επιλογή στην νηστεία.
Τιμή πώλησης 6,20 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 5,49 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,71 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
1 κιλό
Επιλέξτε ποσότητα

Οι ελιές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά με αποτέλεσμα να «συναγωνίζονται» τα οφέλη του αγνού παρθένου ελαιόλαδου. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α, η οποία παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία των ματιών, ενώ –σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε– συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και έχει αντιρυτιδική δράση.
Οι ελιές περιέχουν επίσης –αν και σε μικρότερες ποσότητες– βιταμίνες Β1, Β6 και Β12, οι οποίες βελτιώνουν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τονώνουν το μεταβολισμό. Επίσης είναι πλούσιες σε φαινολικές ενώσεις (ολευρωπαΐνη και τυροσόλη), που έχουν ευεργετική δράση τόσο στη λειτουργία της καρδιάς όσο και στην πρόληψη του καρκίνου. Οι ελιές μάς παρέχουν ακόμη ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την καλή κατάσταση του αίματος, φώσφορο και ασβέστιο, απαραίτητα για γερά οστά και δόντια, και κάλιο, που είναι αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς. Τέλος, τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και οι τοκοφερόλες που περιέχονται στις ελιές έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προσφέροντάς μας προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια και καρκίνο.

Οι ελιές Καλαμών έχουν την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση, που σημαίνει ότι προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν την καταστροφή των κυττάρων και των ιστών του οργανισμού. Στις ελεύθερες ρίζες οφείλονται πολλές ασθένειες φθοράς (γήρανση του δέρματος, σκλήρυνση κατά πλάκας, καρκίνος κλπ.).

Έτσι λοιπόν η κατανάλωση της ελιάς συμβάλλει:
•Στην καλή εγκεφαλική λειτουργία.
•Στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου.
•Στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.
•Στην ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τεμάχια ανά κιλό 161-180

Ελληνικό προϊόν

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.