Το καλάθι σας είναι άδειο.
Λικέρ Μέντα
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Λικέρ Τριαντάφυλλο
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Ρεβύθια
Ποσότητα
500γρ
Επιλέξτε ποσότητα
ΡεβύθιαΡεβύθια
βάρος προϊόντος 505 γρ

Ρεβύθια χονδρά Λάρισας 500γρ

Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών.
Τιμή πώλησης 2,00 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 1,77 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,23 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
500γρ
Επιλέξτε ποσότητα

Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Όπως όλα τα όσπρια, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και μηδενική περιεκτικότητα σε νάτριο, με αποτέλεσμα να αποτελούν ιδανική τροφή για άτομα που πάσχουν από υπέρταση. Επίσης, είναι πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και βιταμίνες B και E.

Εκτός από τον συνηθισμένο τρόπο που φτιάχνουμε τα ρεβίθια θα σας δώσω και μία υπέροχη σαλάτα, που, αν μπει στο ψυγείο για λίγο πριν σερβιριστεί, είναι πολύ δροσιστική και πλήρες πιάτο λόγω της φέτας.

Συνταγή: Δροσερή σαλάτα με ρεβίθια

Υλικά

  • 3 φλ. βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα κομμένα σε κύβους ή 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι flakes,
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο granule
  • 1 φλ. κόλιανδρος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλ. μαλακή φέτα

Εκτέλεση

Σε τηγανάκι σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτω το σκόρδο. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά πριν πάρει χρώμα το σκόρδο και αφήνω να κρυώσει το μείγμα. Σε μπολ ανακατεύω τα ρεβίθια με τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω το μείγμα του τηγανιού μαζί με το λαδάκι του. Στο τέλος ρίχνω και τη φέτα και ανακατεύω απαλά. Αν μείνει η σαλάτα για μερικές ώρες να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις είναι ακόμα καλύτερη.

Πηγή: http://epipantosepistitou-efik.blogspot.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ρεβύθια τα βάζουμε από βραδύς σε νερό κρύο, θερμοκρασία βρύσης. Ποτέ μην τα βάλετε σε ζεστό νερό, νομίζοντας έτσι ότι θα φουσκώσουν πιο γρήγορα. Αντίθετα θα σφίξουν και δεν θα βράζουν με τίποτα. Όσο πιο πολλές ώρες τα έχετε στο νερό τόσο πιο γρήγορα θα βράσουν.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.