Το καλάθι σας είναι άδειο.
Λικέρ Μέντα
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Λικέρ Τριαντάφυλλο
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Φάβα4
Ποσότητα
1 κιλό
Επιλέξτε ποσότητα
βάρος προϊόντος 1000 γρ

Φάβα Ερυθρών 1 κιλό

Τα σποράκια αυτού του φυτού αλέθονται ή βράζονται και γίνονται χυλός, δημιουργώντας ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα, γνωστό και ως φάβα.
Τιμή πώλησης 3,20 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 2,83 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,37 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
1 κιλό
Επιλέξτε ποσότητα

Η φάβα βγαίνει από το φυτό λαθούρι, ένα είδος κουκιών, ψυχανθές και δικοτυλήδονο. Τα σποράκια αυτού του φυτού αλέθονται ή βράζονται και γίνονται χυλός, δημιουργώντας ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα, γνωστό και ως φάβα.

Η θρεπτική αξία αυτού του οσπρίου είναι τεράστια, μια και έχει λίγα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών, ενώ παράλληλα βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου, προστατεύοντάς το από τον καρκίνο. Επίσης φαίνεται να βοηθά και στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου και της χοληστερόλης του αίματος.

Δεν περιέχει καθόλου νάτριο, ενώ αντιθέτως είναι καλή πηγή καλίου, καθιστώντας την εξαιρετική τροφή για άτομα με υπέρταση και καρδιοπάθειες. Η φάβα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως φυλλικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία όπως ο σίδηρος, ο χαλκός και το μαγνήσιο, που βοηθά στη διατήρηση της μνήμης.

Τιμή: €3,20/κιλό

Εύκολη στο μαγείρεμα.

Υλικά

  • 500 γρ. φάβα
  • λάδι
  • αλάτι
  • 2 κρεμμύδια ολόκληρα

Για το γαρνίρισμα

  • λάδι
  • λεμόνι
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λιαστή ντομάτα (προαιρετικά)
  • κάπαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε τη φάβα 2-3 φορές. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Πρέπει να την προσέχουμε πολύ μέχρι να βράσει, γιατί αφρίζει και φουσκώνει πολύ και είναι επικίνδυνο να μας κάνει την κουζίνα χάλια.
  2. Την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τα κρεμμύδια.
  3. Την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για 1-1/12 ώρα, μέχρι να χυλώσει.
  4. Μετά την περνάμε από μύλο ή από το μούλτι και γίνεται σαν κρέμα (μαζί με τα κρεμμύδια).
  5. Τη σερβίρουμε με λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αν θέλουμε λίγη ρίγανη ή θυμάρι, λιαστή ντομάτα και κάπαρη.

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr

Ελληνικό προϊόν

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.