Το καλάθι σας είναι άδειο.
Λικέρ Μέντα
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Λικέρ Τριαντάφυλλο
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Κόκκινες φακές
Ποσότητα
1 κιλό
Επιλέξτε ποσότητα
βάρος προϊόντος 1005 γρ

Φακές κόκκινες Τουρκίας 1 κιλό

Οι κόκκινες φακές καλλιεργούνται κυρίως στην Τουρκία και μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τις κανονικές.
Τιμή πώλησης 2,50 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 2,21 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,29 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
1 κιλό
Επιλέξτε ποσότητα

Οι κόκκινες φακές καλλιεργούνται κυρίως στην Τουρκία και μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τις κανονικές. Το ιδιαίτερο χαρακτηρηστικό τους, εκτός βέβαια από το χρώμα, είναι ότι όσο βράζουν τόσο περισσότερο λιώνουν και στο τέλος γίνονται μία τέλεια σούπα βελουτέ.

Οι κόκκινες φακές είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνες Β. Μία μερίδα κόκκινες φακές, περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού, αποδίδει περισσότερο από το 50% του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου που χρειάζεται ο οργανισμός.

Συνταγή:

Κόκκινες φακές σούπα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για αρωματική σούπα από κόκκινες φακές με μπαχαρικά. Αυτή η σούπα με κόκκινες φακές έχει πλούσια γεύση, μοναδικά αρώματα και θα την αγαπήσουν όλοι ιδιαίτερα τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Κόκκινες φακές σούπα

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Εκτέλεση: 25 λεπτά

Συν. Χρόνος: 35 λεπτά

Κόκκινες φακές σούπα

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 190 θερμίδες

Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο.
  2. Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.
  3. Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι.
  4. Ξεπλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε καλά.
  5. Τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά.
  6. Προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Η ντομάτα θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει τη σούπα μας.
  7. Προσθέτουμε τόσο νερό μέχρι να καλυφθούν οι φακές στην κατσαρόλα.
  8. Ανακατεύουμε.
  9. Σειρά έχουν τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε αποξηραμένο τζίντζερ, κύμινο, κουρκουμά και ανακατεύουμε.
  10. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  11. Ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν οι φακές για 25 λεπτά.
  12. Όταν οι φακές μαλακώσουν και η σούπα χυλώσει τέλεια, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
  13. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις κόκκινες φακές με χωριάτικο ψωμί και φέτα.

Βίντεο συνταγής

 

Σημειώσεις:

Τα μπαχαρικά είναι το μυστικό της υπέροχης αυτής σούπας. Μην τα παραλείψετε! Οι κόκκινες φακές έχουν πιο απαλή και γλυκιά γεύση από τις κλασικές, γι’αυτό και θα τις λατρέψετε! Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε ό,τι φακές έχετε. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από την ποιότητα του οσπρίου και πόσο βραστερές είναι οι φακές.

ΠΗΓΗhttps://www.mamapeinao.gr/kokkines-fakes/

Άλλες συνταγές με κόκκινες φακές:

Σούπα από κόκκινες φακές

Κόκκινες φακές

Κόκκινη φακή με αρώματα

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.