Κουκουνάρι Κίνας 50γρΚρεμμύδι σκόνη Ινδιών 100γρ
Κρεμμύδι σε νιφάδεςΚρεμμύδι σε νιφάδες
βάρος προϊόντος 105 γρ

Κρεμμύδι σε νιφάδες Ινδιών 100γρ

Το αποξηραμένο κρεμμύδι αντικαθιστά πλήρως το ξερό κρεμμύδι σε μια συνταγή.
Τιμή πώλησης 1,70 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 1,37 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,33 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
100γρ
Επιλέξτε ποσότητα

Το κρεμμύδι είναι βολβός, ανήκει στην κατηγορία των λαχανικών και καλλιεργείται ένα μέχρι δύο χρόνια και αναπτύσσεται κάτω από τη γη. Δεν έχει φύλλα παρά μόνο βλαστό και άνθη τα οποία εμφανίζονται στην κορυφή σαν ταξιανθία και είναι μικρά λευκοπράσινα. Οι βάσεις των φύλλων του φυτού διογκώνονται και σχηματίζουν τον υπόγειο βλαστό, που αποτελεί το γνωστό κρεμμύδι (το λαχανικό). Είναι γνωστό και με τα ονόματα κρόμμιον ή άλλιον το κοινό.

Κατά τη προϊστορία , το κρεμμύδι καλλιεργούνταν στο Αφγανιστάν και είναι από τα αρχαιότερα αρωματικά λαχανικά. Στην αρχαία Αίγυπτο ήταν μέρος της διατροφής μαζί με το σκόρδο και οι Ρωμαίοι επίσης το εκτιμούσαν παρ’ όλο που ‘’εκείνος που έτρωγε κρεμμύδια’’ θεωρείτο προσβολή στους κόλπους της υψηλής κοινωνίας. Η χαρακτηριστική γεύση του κρεμμυδιού συνοδεύει όλα τα πιάτα , τόσο τα λαχανικά όσο και το κρέας , τη σούπα ή τα αυγά.

Ταιριάζει πολύ στο γεμιστό ρολό γαλοπούλας, στο λεμονάτο κουνέλι και στο ρολό μοσχάρι. Εκτός από τα παραπάνω, είναι απαραίτητο στα λαδερά, τις σαλάτες, τις σάλτσες, τις σούπες, τις πίτες, ενώ χρησιμοποιείται και στα ζυμαρικά.
Δοκιμάστε σπαγγέτι με σολωμό, πατατοκροκέτες, γεμιστά κολοκυθάκια και ελιόψωμο με κρεμμυδάκι και βιώστε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία!

Φαρμκευτικές ιδιότητες

  1. Διουρητικό, κυρίως κατά της  υδρωπικίας, της κιρρώσεως του ήπατος.
  2. Αντιβακτηριδιακό.
  3. Εμμηναγωγό.
  4. Χωνευτικό.
  5. Επιδρά ευνοϊκώς στο αναπνευστικό σύστημα.
  6. Είναι πολύτιμο για το άσθμα, τη λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, γρίπη. Αποτελεί μοναδικό γιατροσόφι κατά του βήχα και της βρογχίτιδας. Πάρτε ένα μεγάλο κρεμμύδι και τρίψτε το στον τρίφτη. Βάλτε τον πολτό σε ένα σουρωτήρι και με ένα κουτάλι πιέστε τον για να βγει όλος ο χυμός. Ανακατέψτε τον με μία κουταλιά μέλι και πίνετε μία κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα.
  7. Είναι φάρμακο κατά της αρτηριοσκληρώσεως και καθαριστικό των πνευμόνων καθώς και ευεργετικό στο αίμα και στις παθήσεις τού συκωτιού.
  8. Θεωρείται ότι επιδρά κατά της νευροπάθειας.

 Άλλες ευεργετικές ιδιότητες του κρεμμυδιού...

  • Ευεργετικό στους πληθωρικούς, στους υπερτασικούς, στους εμφυσηματικούς.
  • Κρεμμύδι πού θα μουσκέψει σε κρασί λευκό είναι κατά των σκουληκιών.
  • Σε τσιμπήματα σφήκας, και μέλισσας, αφού αφαιρεθεί το κεντρί, τοποθετούμενο μισό κρεμμύδι δρα θεραπευτικά.
  • Στις περιπτώσεις πόνου στα αυτιά ψήνουμε στο φούρνο ένα μικρό κρεμμύδι το λιώνουμε μαζί με βούτυρο και αφού το βάλουμε σε λεπτή γάζα το τοποθετούμε μέσα στο αυτί όσο το δυνατόν πιο ζεστό.
  • Το ίδιο παρασκεύασμα τοποθετούμενο στους καλογύρους (δοθιήνες) τους ωριμάζει.
  • Στην περίπτωση αιμορροΐδων ψήνουμε ένα κρεμμύδι μέσα σε χοιρινό λίπος και το βάζουμε στις αιμορροΐδες. 

Πολλές είναι οι επιδημιολογικές έρευνες που υποστηρίζουν ότι τα φλαβονοειδή και ιδιαίτερα η κουερσετίνη που περιέχει το κρεμμύδι, αναστέλλουν τη δράση και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Φαρμακολογίας του Μιλάνου, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition», όσοι καταναλώνουν συστηματικά κρεμμύδι και σκόρδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο. Μάλιστα, τα ποσοστά μείωσης του κινδύνου για καρκίνο στο στόμα και το φάρυγγα διαμορφώνονται στο 84%, για τον καρκίνο του μαστού στο 25%, για τον καρκίνο των ωοθηκών στο 73% και για τον καρκίνο του προστάτη στο 71%.

Επίσης, η κατανάλωση κρεμμυδιού βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Μια σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία, υποστηρίζει ότι η κατανάλωση κρεμμυδιού συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, με τρόπο μάλιστα αντίστοιχο της φαρμακευτικής αγωγής που χορηγείται σε ασθενείς με οστεοπόρωση.

Για να προλάβετε την εμφάνιση ευρυαγγειών, τρώτε ξερά κρεμμύδια, που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή. Οι χρωστικές αυτές ουσίες προστατεύουν τα τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία. Για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τη δράση τους, συνδυάζετε τα κρεμμύδια με ωμά λαχανικά και εσπεριδοειδή, που περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες φλαβονοειδών.

Οι θειούχες ενώσεις που περιέχονται στο κρεμμύδι έχουν μια αποτοξινωτική ισχύ στο έντερο αλλά δρουν και σαν φυσικό διουρητικό που βοηθά στην απομάκρυνση των περιττών υγρών και της κυτταρίτιδας. Για να ισχυροποιήσετε αυτή την ευεργετική ιδιότητα των κρεμμυδιών μπορείτε να πίνετε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα ζωμό από βρασμένα κρεμμύδια ή 2-4 κουταλιές την ημέρα ζωμού που μπορείτε να φτιάξετε από 300 γρ. λιωμένα ωμά κρεμμύδια, 100γρ. μέλι και 600γρ. λευκό κρασί.

Προφυλάξεις

Αποφύγετε το κρεμμύδι αν έχετε σπαστική κολίτιδα (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου). Το ίδιο ισχύει και για τις μητέρες που θηλάζουν, αν το μωρό τους υποφέρει από κολικούς του εντέρου.

Το αποξηραμένο κρεμμύδι αντικαθιστά πλήρως το ξερό κρεμμύδι σε μια συνταγή. Σημειώστε πως μία κουταλιά της σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι αντιστοιχεί με ένα μικρό κρεμμύδι.

Στο κατάστημά μας θα το βρείτε και σε σκόνη.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.