
Υιοθετείται κυρίως στη μαγειρική ως υλικό καρυκευμάτων και αρωματικών ουσιών. Κατά ένα μεγάλο μέρος χρησιμοποιείται κατά την προετοιμασία επιδορπίων, σοκολάτας και ηδύποτων. Στη Μέση Ανατολή, χρησιμοποιείται συχνά στα αλμυρά πιάτα του κοτόπουλου και του αρνιού.
Χρησιμοποιείται επίσης για τη ρύθμιση της διάρροιας αλλά και άλλα προβλήματα του πεπτικού συστήματος.
Μελέτες έχουν δείξει ότι μισό κουταλάκι του γλυκού από την κανέλλα ημερησίως μειώνει σημαντικά το σάκχαρο του αίματος. Διαβητικοί, ειδικά σε τύπου-2 διαβητικούς, χρησιμοποιούν κανέλλα για να βελτιώσουν τη χοληστερόλη.
Θεωρείται ότι:
Τονώνει την πέψη
Ελέγχει τον διαβήτη
Έχει θερμαντική δράση
Έχει αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση
Σταματά την διάρροια
Διεγείρει την μήτρα και της επιτρέπει την εμμηνόρροια.