Το καλάθι σας είναι άδειο.
Γιαούρτι πρόβειο Κορινθίας 220γρ
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Κρόκος Κοζάνης σκόνη6
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
βάρος προϊόντος 0 γρ

Bio Κρόκος Κοζάνης σκόνη 4Χ0,0025γρ

Κρόκος Κοζάνης: Φυσικό αντικαταθληπτικό με επίδραση κατά του Αλτσχάιμερ
Τιμή πώλησης 3,60 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 2,90 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,70 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Εξαντλήθηκε

Το σαφράν, κρόκος, ζαφορά ή σαφράνι προέρχεται από τους στήμονες του λουλουδιού κρόκος (κρόκος sativus). Έχει χαρακτηρισθεί ως το χρυσάφι της ελληνικής γης και είναι ένα από πιο ακριβά μπαχαρικά. Πολύτιμο μπαχαρικό των αρχαίων πολιτισμών, αφού εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές, αλλά και τις αφροδισιακές του ιδιότητες. Η λέξη «σαφράν», αλλά και η λέξη «ζαφορά», προέρχεται από την αραβική λέξη ζαφαράν που σημαίνει κίτρινο. Ετυμολογικά, η λέξη «κρόκος» προέρχεται από την ελληνική λέξη «κρόκη» που σημαίνει το νήμα που χρησιμοποιείται για την ύφανση σε έναν αργαλειό. Το φυτό ταξίδεψε χιλιάδες χρόνια από την Ανατολή και την Αίγυπτο έως τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Ήταν είδος πολυτέλειας στην Περσία και ένα πολύτιμο είδος συναλλαγής στις χώρες της Ασίας.

 Ο κρόκος Κοζάνης ή σαφράν (Crocus sativus L.) θεωρείται ένα φυτό με εξέχουσες αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Που ακριβώς ωφελεί και πως μπορούμε να το εντάξουμε στο καθημερινό διαιτολόγιό μας;

 

Κρόκος σε σκόνη

Ο κρόκος Κοζάνης είναι ένα εκ των ακριβότερων μπαχαρικών της υφηλίου και έχει μακρά ιστορία στην μαγειρική. Παραδοσιακά, έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του στομαχόπονου, των

πεπτικών προβλημάτων ακόμα και της κατάθλιψης, με ορισμένες πρόσφατες έρευνες να δείχνουν ότι όντως είναι επιβοηθητικός στην ήπια κατάθλιψη.

 Οι επιστήμονες έχουν επισημάνει τις φαρμακευτικές δυνατότητες που έχει ο κρόκος, τονίζοντας τις αντιοξειδωτικές και τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, την επίδρασή του στα λευχαιμικά κύτταρα, την αντιγηραντική του δράση, τη θετική του επίδραση στη νευροπροστασία και στην καταπολέμηση του άγχους, τη συμβολή του στην ενίσχυση της μάθησης και της μνήμης.

 Επιπλέον, εικάζεται πως και άλλες, ανεξερεύνητες έως σήμερα ουσίες του κρόκου, έχουν σημαντικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και αναμένεται να αποδειχθούν στο μέλλον, μέσω νέων ερευνών.

 Βασικά ενεργά συστατικά του είναι η κροκίνη, η κροκετίνη, η πικροκροκίνη και η σαφρανάλη, των οποίων οι ευεργετικές αντιοξειδωτικές δράσεις έχουν πιστοποιηθεί με επιστημονικές μελέτες.

 Περιληπτικά τα πλεονεκτήματα του σαφράν είναι:

 -Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

 -Προστατεύει την καρδιά από καρδιαγγειακές ασθένειες.

 -Ενισχύει τη διανοητική λειτουργία και την πνευματική διαύγεια.

 -Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης.

ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

6 λαχταριστές συνταγές με κρόκο Κοζάνης

Ελληνικό προϊόνβιολογικά

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.