Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό από 15/08/2019 έως 18/08/2019.

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Σαμπούκος13
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Εχινάκεια6
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Αμαμελίδα.jpg
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα

Κατηγορίες

Αμαμελίδα.jpgΑμαμελίδα.jpg
βάρος προϊόντος 55 γρ

Αμαμελίδα φύλλα Γαλλίας 50γρ

Ανακουφίζει από τους πόνους σε κιρσούς και φλεβίτιδα, ειδικά το καλοκαίρι.
Τιμή πώλησης 2,10 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 1,86 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,24 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα

Η Αμαμελίς είναι ένα φυτό που ανήκει στην κατηγορία των θάμνων, αλλά μπορεί να φτάσει και το ύψος του δέντρου, συνήθως τρία με οκτώ μέτρα.

Εξωτερικά, υπό την μορφή κομπρέσας, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων, της φλεβίτιδας, της αιμορραγίας, των δερματικών παθήσεων και των τσιμπιμάτων των εντόμων, ενώ επίσης ως οφθαλμική πλύση, θεωρείται πως αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μολύνσεις των ματιών και την επιπεφυκίτιδα.

Εσωτερικά σαν αφέψημα ελέγχει την διάρροια και βοηθά στη δυσεντερία. Η δράση της Αμαμελίδας θεωρείται πως οφείλεται στο γεγονός ότι συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία και τα επαναφέρει στο φυσιολογικό τους μέγεθος.


Προετοιμασία: Ρίχνουμε ένα φλυτζάνι βραστό νερό σε μία κουταλιά του τσαγιού αποξηραμένα φύλλα και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10-15 λεπτά. Το ρόφημα το πίνουμε 3 φορές την ημέρα.

Σαν κομπρέσα: Στραγγίξτε το βότανο και βουτήξτε ένα καθαρό πανί (πετσέτα, γάζα κτλ.) μέσα στο αφέψημα. Τοποθετήστε το πανί πάνω στο σημείο που έχετε το πρόβλημα (όσο είναι ζεστό).

Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα κατάπλασμα τυλίγοντας το ίδιο το βότανο που έχετε βράσει σε μία γάζα κια στερεώνοντας την πάνω στο σώμα.

Αυτή η τελευταία μέθοδος είναι ιδανική για τους κιρσούς και την φλεβίτιδα, ειδικά το καλοκαίρι. Θα νιώσετε αμέσως ανακούφιση από τους πόνους και θα αισθανθείτε τα πόδια ελαφριά και ξεκούραστα.

Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες από την χρήση της Αμαμελίδας, αλλά όπως σε όλα τα βότανα θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Η χρήση της εσωτερικά καλό θα είναι να αποφεύγετε από άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.

Συμβουλή:

Επειδή έχουμε να κάνουμε με θέματα υγείας και επειδή ο καθένας παίρνει διαφορετικά φάρμακα ακόμα και για την ίδια πάθηση, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε και από τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο. Πηγαίνετε με λίστα από τα φάρμακα σας σε αυτόν και πείτε του τους λόγους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το βότανο.

 

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.