Γλυκάνισος αστεροειδής Κίνας 50γρΔυόσμος τριμμένος Αιγύπτου χύμα 100γρ
βάρος προϊόντος 105 γρ

Γλυκάνισος τριμμένος Συρίας 100γρ

Αρωματίζει θαυμάσια τις πατάτες φούρνου αλλά ταιριάζει και σε μαγειρέματα με θαλασσινά.
Τιμή πώλησης 1,60 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 1,29 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,31 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
100γρ
Επιλέξτε ποσότητα

Πάνω από όλα το γλυκάνισο χρησιμοποιείται για να βοηθάει την πέψη, να διώχνει τη δυσπεψία, να προλαβαίνει και να ανακουφίζει από τον τυμπανισμό της κοιλιάς, γι' αυτό θεωρείται από την Ιατρική ως ένα από τα αποτελεσματικότερα αντιφυσητικά. Και βέβαια σταματάει το στομαχόπονο, την αεροφαγία και τους νευρικούς εμετούς. Χρησιμοποιείται επίσης στους παιδικούς κολικούς. Θεωρείται διεγερτικό της καρδιάς, του συκωτιού, των πνευμόνων, του μυαλού και μαζί καταπραϋντικό. Στις λεχώνες δίνουν πρωί και βράδυ να πιουν ένα πυκνό αφέψημα με ένα κουταλάκι σπόρους κοπανισμένους για να κατεβάσουν περισσότερο γάλα. Είναι επίσης διουρητικό και σπασμολυτικό. Έτσι λιγοστεύει τους πόνους των εμμήνων, καταπραΰνει το βήχα και τις κρίσεις άσθματος. Καταπολεμά τη ψυχρότητα και ανικανότητα.

Πολύ συχνά χρησιμοποιείται στην αρτοποιία ως αρωματικό ή ως κύριο αρωματικό σε αλκοολούχα ποτά, όπως το αψέντι το ούζο και το ρακί.
Το γλυκό ουζάτο άρωμα του ταιριάζει σε μαγειρευτά με ντομάτα και δυόσμο, π.χ. σε σάλτσες για μακαρόνια, σε κοτόπουλο, μοσχάρι κοκκινιστό κ.λ.π.
Αρωματίζει θαυμάσια τις πατάτες φούρνου αλλά ταιριάζει και σε μαγειρέματα με θαλασσινά.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.