Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κατηγορίες

βάρος προϊόντος 105 γρ

Πυρήνας βερίκοκου Ελληνικός 100γρ

Το προιόν είναι από τα σπάνια στον κόσμο και η ζήτησή του τα πρόσφατα χρόνια έχει εκτιναχθεί στα ύψη, κυρίως λόγω πολλών ερευνών που του δίνουν σημαντικότατες ιδιότητες.
Τιμή πώλησης 2,80 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 2,26 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,54 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
100γρ
Επιλέξτε ποσότητα

Το προιόν είναι από τα σπάνια στον κόσμο και η ζήτησή του τα πρόσφατα χρόνια έχει εκτιναχθεί στα ύψη, κυρίως λόγω πολλών ερευνών που του δίνουν σημαντικότατες ιδιότητες.

Όταν ομάδα από το νοσοκομείο Μεμόριαλ επισκέφθηκε τη φυλή Χούνζα στο Πακιστάν για να μελετήσει μια από τις φυλές της γης με το μεγαλύτερο προσδόκιμο όριο ζωής, ανακάλυψαν ο καρκίνος και πολλές άλλες σύγχρονες ασθένειες είναι εντελώς άγνωστα σε αυτούς. Η παραδοσιακή διατροφή των Χούνζα περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες πυρήνων βερίκοκου, και κατά 200 φορές μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης Β17 σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη διατροφή στον κόσμο. Οι πυρήνες του βερίκοκου είναι μέρος της διατροφής και άλλων λαών, όπως ορισμένων φυλών Ινδιάνων, με τα ίδια αποτελέσματα. Η βιταμίνη Β17 ή λετρίνη (καθαρή μορφή όταν εξάγεται από τον πυρήνα) ή αμυγδαλίνη είναι η βασική ουσία που περιέχεται στους πυρήνες του βερίκοκου και είναι υπεύθυνη για την «πικράδα» τους, μελετάται εκτενώς τα τελευταία χρόνια για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες.
Οι ευεργετικές ιδιότητες των πυρήνων του βερίκοκου αναδείχθηκαν επιστημονικά, όταν ο βιοχημικός Ernst Krebs ανακάλυψε τη βιταμίνη Β17 το 1952. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καρκίνος είναι μια μεταβολική αντίδραση σε μια προβληματική διατροφή και μια θρεπτική ουσία που λείπει από τη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την υπερνίκησή του. Η έρευνά του οδήγησε σε μια ουσία που βρίσκεται σε πάνω από 1200 βρώσιμα φυτά σε όλη τη φύση. Αυτή ήταν η αμυγδαλίνη, που βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση και με τα απαραίτητα ένζυμα στους πυρήνες του βερίκοκου. Η χρόνια ανεπάρκεια σε βιταμίνη Β17 οδηγεί σε μείωση της αντίστασης του οργανισμού στην ανάπτυξη του καρκίνου, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία. Αν και περιέχουν κυάνιο, αυτό επειδή βρίσκεται στη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές και δεν λειτουργεί συσσωρευτικά στον οργανισμό. Τα πειράματα που ακολούθησαν από τον γιατρό Κανεμάτσου Σιγκουίρα έδειξαν ότι η ουσία αυτή ήταν μια δυνατή αντικαρκινική ουσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κουκούτσια του βερίκοκου σταμάτησαν τις μεταστάσεις του καρκίνου, εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων και λειτούργησαν προληπτικά κατά της εμφάνιση καρκίνου.
Ενώ η κατανάλωση αμυγδαλίνης θεωρείται περισσότερο προληπτική παρά θεραπευτική, οι έρευνες έδειξαν ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν μέσα τους ένα ένζυμο που ξεκλειδώνει το δηλητήριο της αμυγδαλίνης και με αυτό τον τρόπο καταστρέφονται. Τα υγιή κύτταρα δεν περιέχουν αυτό το ένζυμο. Επιπλέον, η πικράδα των πυρήνων του βερίκοκου ανοίγει την όρεξη των καρκινοπαθών, που πολλές φορές υποφέρουν και από ανορεξία.

Τρώγονται ωμά σαν αμύγδαλα ή μαζί με την σαλάτα, τα δημητριακά, το μούσλι κτλ.

Η προτεινόμενη κατανάλωση είναι έως 5 πυρήνες ημερησίως, απογεύγοντας κάθε φορά να πιείτε νερό για 1 ώρα τουλάχιστον.
Στην αρχαία Ελλάδα ήταν πολύτιμα για την προστασία του δέρματος και της όρασης, ενώ τον 15ο αιώνα τα κουκούτσια τους χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία καρκινικών όγκων. Οι Βρετανοί τα χρησιμοποιούσαν για το έλκος, ενώ ήταν γνωστά στην Ευρώπη για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.