Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κατηγορίες

Φιστίκι peanuts Αργεντινής ψημένο με αλάτι

Φιστίκι αράπικο ψημένο, χωρίς την φλούδα με αλάτι.
Τιμή πώλησης 1,80 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 1,45 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,35 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
250γρ
Επιλέξτε ποσότητα

Τα φιστίκια είναι πλούσια σε ένα συστατικό που ονομάζεται resveratrol το οποίο σύμφωνα με τελευταίες μελέτες έχει σημαντικές αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Τα φιστίκια συμβάλλουν στη διατήρηση του ζαχάρου σε χαμηλά επίπεδα.
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιασίνη (βιταμίνη Β3 ), η οποία συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού , και  σε φυλλικό οξύ που επηρεάζει και μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση μας.   
Σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.
(10 peanuts=40 θερμίδες*)
*Πηγή: nutritiondata.com

Αξίζει να επισημανθεί ότι επειδή οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή θερμιδική αξία πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε ημερησίως, ιδιαιτέρως αν ακολουθούμε διατροφή με στόχο την απώλεια βάρους.

Παρόλο που δεν ανήκουν στους ξηρούς καρπούς έχουν παρόμοιο διατροφικό προφίλ. Οι αλλεργίες στα φιστίκια, είναι όλο και πιο συχνές, και μπορεί να έχουν άσχημη εξέλιξη, οπότε να προσέχετε αρκετά εάν πιστεύετε ότι είστε αλλεργικοί στα φιστίκια.

Η πατρίδα του είναι το Περού, αλλά η καλλιέργειά του είχε ήδη εξαπλωθεί μέχρι το Μεξικό όταν έφτασαν οι κονκισταδόρες, που το έμαθαν ως tlalcacahuatl (στα γαλλικά είναι cacahuète). Ωστόσο, γρήγορα άρχισε να καλλιεργείται με επιτυχία και στον Παλαιό Κόσμο, τόσο στη Δυτική και την Βόρεια Αφρική, όσο και στην Ινδία, ενώ οι Πορτογάλοι έμποροι το έφεραν στην Κίνα ήδη τον 17ο αιώνα, και γι’ αυτό παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην κινέζικη κουζίνα.

Εμείς το είπαμε αράπικο φιστίκι διότι το φέρναμε από την «αραπιά», δηλ. την Αίγυπτο και το Σουδάν. Από εκεί βγήκε και μια άλλη ονομασία του, που κοντεύει να ξεχαστεί σήμερα, σουδάνι.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.