Επισκεφτείτε το νέο e-shop Προϊόντα ...Γης

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Σαμπούκος13
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Εχινάκεια6
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Τυρί κατσικίσιο
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
βάρος προϊόντος 300 γρ

Τυρί κατσικίσιο Δεδεμπίλη 300 γρ περίπου

Το κατσικίσιο τυρί, αναφέρεται σε κάθε τυρί που φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα. Η περιεκτικότητά του σε θρεπτικά ιχνοστοιχεία ποικίλλει ανάλογα με τη μέθοδο επεξεργασίας, όπως την ωρίμανση και την παστερίωση.
Τιμή πώλησης 3,10 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 2,74 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,36 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα

Κατσικίσιο τυρί: Ποια είναι η διατροφική του αξία και ποια τα οφέλη.

Το κατσικίσιο τυρί, αναφέρεται σε κάθε τυρί που φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα. Η περιεκτικότητά του σε θρεπτικά ιχνοστοιχεία ποικίλλει ανάλογα με τη μέθοδο επεξεργασίας, όπως την ωρίμανση και την παστερίωση. Όλα τα είδη κατσικίσιου τυριού περιέχουν θρεπτικά στοιχεία που αποδεικνύονται ευεργετικά για την υγεία μας, όπως υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Αν και η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης είναι μικρή, 28 γραμμάρια, τα θρεπτικά στοιχεία που προσφέρονται είναι εντυπωσιακά:

– Θερμίδες: 102

– Πρωτεΐνη: 6 γραμμάρια

– Λιπαρά: 8 γραμμάρια

– Βιταμίνη Α: 8% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης

– Ριβοφάβίνη (Βιταμίνη Β2): 11% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης

– Ασβέστιο: 8% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης

– Φώσφορο: 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης

– Χαλκός: 8% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης

– Σίδηρος: 3% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης

Αποτελεί επίσης καλή πηγή σεληνίου, μαγνησίου και νιασίνης (βιταμίνη Β3). Επιπλέον, το κατσικίσιο προσφέρει υγιεινά λιπαρά, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών οξέων μέσης αλύσου, που μπορούν να βελτιώσουν το αίσθημα κορεσμού και να ωφελήσουν την απώλεια βάρους. Επιπλέον, αυτά διασπώνται και απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό και είναι λιγότερο πιθανό να μείνουν στο σώμα ως λίπος.

Ορισμένα λιπαρά που βρίσκουμε στο κατσικίσιο γάλα ενισχύουν την υγεία μας με άλλους τρόπους επίσης. Για παράδειγμα, το καπρικό οξύ, ένα λιπαρό οξύ μέσης αλύσου έχει αποδειχτεί ότι κατέχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σε εργαστηριακές έρευνες, το καπρικό οξύ βρέθηκε ότι δρα ενάντια στο P. acnes, έναν τύπο βακτηρίου που αυξάνει τη φλεγμονή και εμπλέκεται στην ανάπτυξη ακμής.

Περιέχει προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι φιλικά βακτήρια που ωφελούν την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Ανάλογα με τον τύπο, το κατσικίσιο τυρί μπορεί να περιέχει L. acidophilus και L. Plantarum. Μια διατροφή πλούσια σε προβιοτικά φαίνεται ότι βελτιώνει την πεπτική υγεία, μειώνει τις φλεγμονές και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι πως το τυρί αυτό περιέχει υψηλές ποσότητες προβιοτικών λόγων της μεγάλης περιεκτικότητας σε λιπαρά και της σκληρής υφής του, που παρέχει προστασία στα βακτήρια. Έχει βρεθεί ότι το κατσικίσιο τυρί προστατεύει τα προβιοτικά κατά τη διάρκεια της πέψης, επιτρέποντας σε μεγαλύτερο αριθμό να φτάσει μέχρι το έντερο, όπου εκεί δρουν θετικά.

Χωνεύεται ευκολότερα σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι νιώθουν πως το κατσικίσιο γάλα διασπάται εύκολα στο πεπτικό σύστημα από το αγελαδινό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα προϊόντα που προέρχονται από αυτό το ζώο έχει διαφορετική πρωτεϊνική δομή από τα αγελαδινά και διαθέτουν λιγότερη λακτόζη. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού δυσκολεύεται να χωνέψει τη λακτόζη, κάτι που προκαλεί συμπτώματα όπως φούσκωμα, κοιλιακό πόνο, αέρια και διάρροια. Οι ειδικοί συστήνουν όσοι έχουν πρόβλημα να καταναλώνουν μικρές ποσότητες.

Το κατσικίσιο γάλα έχει επίσης χαμηλότερα επίπεδα Α1 καζεΐνη, έναν τύπο προτείνεις που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα ευαισθησίας σε κάποιους ανθρώπους, προκαλώντας φλεγμονές στο έντερο. Το κατσικίσιο γάλα περιέχει κυρίως Α2 καζεΐνη, έναν τύπο πρωτεΐνης που είναι λιγότερο αλλεργιογόνος και λιγότερο φλεγμονώδης από την Α1.

Είναι πιο χορταστικό από τα άλλα τυριά

Το κατσικίσιο γάλα περιέχει ένα μοναδικό προφίλ λιπαρών οξέων που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη στην υγεία μας. Για παράδειγμα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται από κατσικίσιο γάλα έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να μειώσουν και το αίσθημα της πείνας.

Τα λιπαρά οξέα του χωνεύονται πιο γρήγορα, παρέχοντας μια άμεση πηγή ενέργειας, που οδηγεί σε αυξημένη αίσθηση κορεσμού. Μια μελέτη με 33 ενήλικες συμμετέχοντες έδειξε ότι η κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος ως πρωινό μείωσε σημαντικά την όρεξη σε σύγκριση με την κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος.

ΠΗΓΗ: Ενναλακτική Δράση

Το 1953 η οικογένεια Δεδεμπίλη, ίδρυσε μικρό παραδοσιακό τυροκομείο στο Σοφικό Κορινθίας ως ατομική επιχείρηση. Στη συνέχεια το 1987, οι υιοί του Χρήστου Δεδεμπίλη: Γεώργιος και Ιωάννης Δεδεμπίλης ίδρυσαν με ιδία κεφάλαια, νέο παραδοσιακό τυροκομείο στη θέση Αραμοίρα του δ.δ. Γαλατακίου του δήμου Σαρωνικού Κορινθίας θέση στην οποία λειτουργεί και σήμερα η μονάδα. Η σημερινή εταιρία που φέρει την επωνυμία "ΔΕΔΕΜΠΙΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Α.Ε.Β.Ε.)", ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του Έτους 2001 και με διακριτικό τίτλο "ΔΕΔΕΜΠΙΛΗΣ Α.Ε.". Πρόκειται για αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και με σεβασμό στην παράδοση.

Η επιχείρηση από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα ασχολείται με την παρασκευή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων και ειδικότερα: Εισκομίζει κάτα μέσο όρο έως 1.500 τόνους πρόβειου και αίγειου γάλακτος από 100 - 125 παραγωγούς μόνο του νομού Κορινθίας σε μικρή απόσταση από την μονάδα από όπου παρασκευάζει τα προϊόντα της.

Το γάλα εισκομίζεται καθημερινά στην εκμετάλλευση με τα δύο βυτία μεταφοράς που διαθέτει η επιχείρηση αφού προηγουμένως έχει τοποθετηθεί αμέσως μετά την άμελξη, σε δεξαμενές συντήρησης γάλακτος που είναι εγκατεστημένες σε επίπεδο παραγωγού (ατομικά) και συγκεντρωτικά (στα σημεία συγκέντρωσης γάλακτος).
Επιπλέον η επιχείρηση μας είναι πιστοποιημένη με σύστημα ασφάλειας τροφίμων HACCP καθώς και ISO:9001.

 logo

Η τιμή είναι ενδεικτική και εξαρτάται από το βάρος του τεμαχίου.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.