Επισκεφτείτε το νέο e-shop Προϊόντα ...Γης

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Προϊόντα
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Σαμπούκος13
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Γιαούρτι πρόβειο Κορινθίας 220γρ
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
βάρος προϊόντος 230 γρ

Παραδοσιακό γιαούρτι πρόβειο Δεδεμπίλη 220γρ

Το πρόβειο γιαούρτι περιέχει μεγάλο αριθμό προβιοτικών, καλών δηλαδή βακτηρίων που προστατεύουν την εντερική χλωρίδα. Η δράση των προβιοτικών στο έντερο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της άμυνας του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις και στα κρυολογήματα.
Τιμή πώλησης 1,50 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 1,33 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 0,17 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Εξαντλήθηκε

Το πρόβειο γιαούρτι ονομάζεται και παραδοσιακό όταν έχει την  ‘πέτσα’ που δεν είναι άλλο από την επιφανειακή στοιβάδα του γιαουρτιού που συγκεντρώνει το περισσότερο λίπος. Ένα κεσεδάκι των 220γρ.πρόβειο γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά μας δίνει περίπου 200 θερμίδες.

Το γιαούρτι γενικά περιέχει πρωτεΐνεςυψηλής αξίας και πιο εύπεπτες από αυτές του γάλακτος καθώς ένα μέρος τους διασπάται από τα βακτήρια που περιέχει. Το πρόβειο γιαούρτι μάλιστα, περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από αυτές του αγελαδινού.

Μία μερίδα παραδοσιακού γιαουρτιού μας δίνει περίπου 450mg ασβεστίου, τη μισή ποσότητα από αυτή που χρειάζεται καθημερινά ένας ενήλικας και περισσότερη από αυτή που περιέχει 1 μερίδα γάλατος (1 ποτήρι). Έτσι, συμβάλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Το πρόβειο γιαούρτι περιέχει μεγάλο αριθμό προβιοτικών, καλών δηλαδή βακτηρίων που προστατεύουν την εντερική χλωρίδα. Η δράση των προβιοτικών στο έντερο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της άμυνας του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις και στα κρυολογήματα. Επιπλέον, η ικανότητά τους να επαναφέρουν την ισορροπία στη λειτουργία του εντέρου, τα καθιστά σημαντικά για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας ή διάρροιας. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης είναι ήδη διασπασμένο κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, το πρόβειο γιαούρτι θεωρείται πολύ καλή επιλογή για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και δεν μπορούν να προσλάβουν ασβέστιο από το γάλα.

Ένα μειονέκτημα του πρόβειου γιαουρτιού είναι ότι περιέχει αρκετά λιπαρά (έως 7%) τα οποία είναι κορεσμένα που σημαίνει ότι επιβαρύνουν την καρδιακή λειτουργία. Ωστόσο, η σύσταση για την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών έως το πολύ 10% των συνολικών προσλαμβανόμενων θερμίδων της ημέρας, σημαίνει πως μπορούμε να τρώμε άφοβα μια μικρή ποσότητα κορεσμένων λιπαρών ημερησίως – υπό προϋποθέσεις.

Έτσι λοιπόν μπορεί να καταναλώνει κανείς γιαούρτι πρόβειο και πλήρες σε λιπαρά και πάντα με μέτρο εάν είναι υγιής, και εφόσον τρέφεται ως επί το πλείστον ισορροπημένα. Χρειάζεται όμως να το αποφεύγει αυτός που έχει αυξημένα λιπίδια στο αίμα (π.χ. χοληστερίνη), αυξημένο βάρος ή λίπος σώματος ή πάσχει από διάφορα νοσήματα που επιδεινώνονται με την αυξημένη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, όπως είναι τα καρδιαγγειακά.

Πηγή: Diaitorama

 logo

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.