Το καλάθι σας είναι άδειο.
βάρος προϊόντος 1280 γρ

Βιολογικός Οίνος Ροζέ Ξηρός - Αγιωργίτικο 750ml

Βιολογικός οίνος ποικιλίας Αγιωργίτικο.
Τιμή πώλησης 8,50 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 6,85 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 1,65 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα

Όποιος αγοράζει κρασί, σίγουρα έχει τύχει να δει ετικέτες που αναγράφουν την ένδειξη Βιολογικό ή κάτι παρόμοιο.

Για ένα μικρό  ποσοστό οινοφίλων, αυτό αποτελεί ένδειξη ποιότητας, αλλά και κίνητρο για αγορά. Τους περισσότερους, όμως, τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Ευκαιρία, λοιπόν, να μάθουμε όλοι τι σημαίνει βιολογικό κρασί (στα αγγλικά «organic wine») και ποιος ο λόγος ύπαρξής του.
Η βιολογική καλλιέργεια αποκλείει την χρήση πάσης φύσεως χημικών ή
συνθετικών λιπασμάτων η φαρμάκων, είτε για την ανάπτυξη του φυτού, είτε
για την καταπολέμηση ασθενειών.

Με γνώμονα το σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον, καθώς και την δημιουργία καρπών που δεν επιβαρύνονται από μη φυσικές ουσίες και δεν είναι γενετικά τροποποιημένοι, η βιολογική καλλιέργεια επιτρέπει την οποιαδήποτε επέμβαση μόνο με φυσικά / οργανικά πρόσθετα.

Στην περίπτωση της αμπελουργίας, αυτό περιορίζεται κυρίως στη χρήση θειαφιού και θειικού χαλκού ενάντια στις πιο διαδεδομένες ασθένειες του κλήματος (ωίδιο, περονόσπορος), και σε φυσικά κομποστοποιημένα λιπάσματα για την ανάπτυξη του φυτού.
Καλλιεργώντας βιολογικά, ο αμπελουργός σέβεται το οικοσύστημα στο οποίο μεγαλώνουν τα κλήματά του και δεν επιβαρύνει ούτε την ατμόσφαιρα, ούτε το
έδαφος, ούτε τον υδροφόρο ορίζοντα με τοξικές ουσίες.

Μάλιστα, θεωρεί πολύ σημαντικό το φυτό να μεγαλώνει σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον, γι αυτό και η διατήρηση των μικρό οργανισμών του εδάφους (σκουλήκια, έντομα, κλπ) έχει πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του κλήματος. Με τον τρόπο αυτό, το αμπέλι θα αναπτυχθεί φυσικά, με τα φυτά σε ισορροπημένο ανταγωνισμό για το νερό και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά του εδάφους με όλη την υπόλοιπη χλωρίδα και πανίδα.

Ένας καλός τρόπος, λοιπόν, να ξεχωρίσει κανείς ένα αμπέλι βιολογικής καλλιέργειας από ένα άλλο στο οποίο η καλλιέργεια γίνεται με συμβατικό τρόπο, είναι η φυσική, «ατημέλητη» εμφάνισή του, με χορτάρια και άλλη βλάστηση ανάμεσα στις σειρές των κλημάτων.

Ναυπλία γη

 Βιολογικά κρασιά ΝαυπλίουΕτικέτες βιολογικά κρασιά

Βιολογικός οίνος ποικιλίας Αγιωργίτικο. Από σταφύλια αγνής βιολογικής καλλιέργειας, που δίνουν ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό ροζέ  βιολογικό ξηρό κρασί με πλούσια φρουτώδη αρώματα, έντονο τριανταφυλλένιο χρώμα, δροσερή οξύτητα και μοναδική επίγευση με μεγάλη διάρκεια. Συνοδεύει ιδανικά σαλάτες, ποικιλία τυριών και ελαφριά κρέατα.

Bio hellas2Ελληνικό προϊόν

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.