Το καλάθι σας είναι άδειο.
Άνηθος αφυδατωμένος3
Ποσότητα
100γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Σπαγγέτι Νο6
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Βιολογικό λευκό Ναυπλία γη
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
βάρος προϊόντος 12080 γρ

Βιολογικός Οίνος Λευκός Ξηρός - Ροδίτης 750ml

Βιολογικός οίνος ποικιλίας Ροδίτη.
Τιμή πώλησης 8,00 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 6,45 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 1,55 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα

Όποιος αγοράζει κρασί, σίγουρα έχει τύχει να δει ετικέτες που αναγράφουν την ένδειξη Βιολογικό ή κάτι παρόμοιο.

Για ένα μικρό  ποσοστό οινοφίλων, αυτό αποτελεί ένδειξη ποιότητας, αλλά και κίνητρο για αγορά. Τους περισσότερους, όμως, τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Ευκαιρία, λοιπόν, να μάθουμε όλοι τι σημαίνει βιολογικό κρασί (στα αγγλικά «organic wine») και ποιος ο λόγος ύπαρξής του.
Η βιολογική καλλιέργεια αποκλείει την χρήση πάσης φύσεως χημικών ή
συνθετικών λιπασμάτων η φαρμάκων, είτε για την ανάπτυξη του φυτού, είτε
για την καταπολέμηση ασθενειών.

Με γνώμονα το σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον, καθώς και την δημιουργία καρπών που δεν επιβαρύνονται από μη φυσικές ουσίες και δεν είναι γενετικά τροποποιημένοι, η βιολογική καλλιέργεια επιτρέπει την οποιαδήποτε επέμβαση μόνο με φυσικά / οργανικά πρόσθετα.

Στην περίπτωση της αμπελουργίας, αυτό περιορίζεται κυρίως στη χρήση θειαφιού και θειικού χαλκού ενάντια στις πιο διαδεδομένες ασθένειες του κλήματος (ωίδιο, περονόσπορος), και σε φυσικά κομποστοποιημένα λιπάσματα για την ανάπτυξη του φυτού.
Καλλιεργώντας βιολογικά, ο αμπελουργός σέβεται το οικοσύστημα στο οποίο μεγαλώνουν τα κλήματά του και δεν επιβαρύνει ούτε την ατμόσφαιρα, ούτε το
έδαφος, ούτε τον υδροφόρο ορίζοντα με τοξικές ουσίες.

Μάλιστα, θεωρεί πολύ σημαντικό το φυτό να μεγαλώνει σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον, γι αυτό και η διατήρηση των μικρό οργανισμών του εδάφους (σκουλήκια, έντομα, κλπ) έχει πολύ μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του κλήματος. Με τον τρόπο αυτό, το αμπέλι θα αναπτυχθεί φυσικά, με τα φυτά σε ισορροπημένο ανταγωνισμό για το νερό και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά του εδάφους με όλη την υπόλοιπη χλωρίδα και πανίδα.

Ένας καλός τρόπος, λοιπόν, να ξεχωρίσει κανείς ένα αμπέλι βιολογικής καλλιέργειας από ένα άλλο στο οποίο η καλλιέργεια γίνεται με συμβατικό τρόπο, είναι η φυσική, «ατημέλητη» εμφάνισή του, με χορτάρια και άλλη βλάστηση ανάμεσα στις σειρές των κλημάτων.

 γη

Βιολογικά κρασιά ΝαυπλίουΕτικέτες βιολογικά κρασιά

Βιολογικός οίνος ποικιλίας Ροδίτη. Από σταφύλια αγνής βιολογικής καλλιέργειας, που δίνουν ως αποτέλεσμα ένα ισορροπημένο λευκό βιολογικό ξηρό κρασί με πλούσια φρουτώδη αρώματικό χαρακτήρα, ευχάριστο και δροσερό. Συνοδεύει ιδανικά λευκά κρέατα, τυρια και φρούτα.

Bio hellas2Ελληνικό προϊόν

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.