Το καλάθι σας είναι άδειο.
Χαλβάς κλασικός2
Ποσότητα
1 κιλό
Επιλέξτε ποσότητα
Αλόη χυμός Βιοδιατροφική
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
Μέλι ελάτης βανίλια 460γρ
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα
βάρος προϊόντος 680 γρ

Μέλι Ελάτης Βανίλα Βυτίνας 460γρ

Το μέλι ελάτης βανίλια δεν είναι ένα γλυκό μέλι, διότι έχει χαμηλά φυσικά ζάχαρα. Η μυρωδιά του δεν είναι έντονη. Η γεύση του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πληθωρική, και ιδιόμορφη και θυμίζει καραμέλα. Το μόναδικό μέλι που δεν κρυσταλλώνει ποτέ.
Τιμή πώλησης 9,60 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 8,50 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 1,10 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα

Το Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια είναι το μοναδικό ελληνικό μέλι με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Παράγεται από τα μαύρα έλατα του όρους Μαινάλου στην οριοθετημένη περιοχή γύρω από την Αλωνίσταινα και τη Βυτίνα της Αρκαδίας και είναι ένα ονομαστό προϊόν για τη γεύση του και τη μικρή συγκέντρωσή του σε σάκχαρα. Είναι ανοιχτόχρωμο υπόλευκο και θυμίζει κάτι ανάμεσα σε καραμέλα (πέρλα) και βανίλια.

Το μέλι αυτό δε συλλέγεται από τα άνθη αλλά από ένα μελίτωμα (ρητίνη) που παράγει το έντομο Physokermes Hemicryphus στους κόμπους των κλαδιών της Κεφαλληνιακής ελάτης. Το μελίτωμα μοιάζει με υγρές σταγόνες ή με στερεή λευκόχρωμη μάζα (βανίλια).

Προσοχή: Σε καμιά περίπτωση δεν υπονοείται ότι εμπεριέχει βανίλια σε οποιαδήποτε μορφή.

Άλλο ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του είναι ότι λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε γλυκόζη (κάτω από 30%) ποτέ δεν κρυσταλλώνει, ακόμη και μετά από χρόνια.

Η εξαγωγή του μελιού είναι εξαιρετικά δύσκολη και δαπανηρή γιατί απαιτείται η καταστροφή των κηρυθρών. Για το λόγο αυτό η παραγωγή του είναι πολύ μικρή και περιοδική ανά τα έτη. Πληθώρα μελισσοκόμων από τις γύρω περιοχές τοποθετούν κυψέλες στο Μαίναλο αλλά η παραγωγή εξακολουθεί να είναι μικρή. Είναι ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης.

Η παχύρρευστη υφή του πιθανόν κάνει δυσκολότερη τη χρήση του στο γιαούρτι ή στο ψωμί, αλλά το καθιστά ιδανικό να φαγωθεί με το κουτάλι, χωρίς καμία άλλη συνοδεία, όπως το γλυκό του κουταλιού.

Το μέλι ελάτης βανίλια δεν είναι ένα γλυκό μέλι, διότι έχει χαμηλά φυσικά ζάχαρα. Η μυρωδιά του δεν είναι έντονη. Η γεύση του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πληθωρική, και ιδιόμορφη και θυμίζει καραμέλα.

Η θρεπτική του αξία είναι επίσης αξιοσημείωτη: πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο), ένζυμα, πρωτεΐνες και βιταμίνες που συμβάλουν στην αφομοίωση των σακχάρων στον οργανισμό.

Ελληνικό προϊόνΦωτόπουλος logo

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.