Το καλάθι σας είναι άδειο.
Σαμπούκος13
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Εχινάκεια6
Ποσότητα
50γρ
Επιλέξτε ποσότητα
Γύρη Ταϋγέτου 230γρ.jpg
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα

Κατηγορίες

Γύρη Ταϋγέτου 230γρ.jpgΓύρη Ταϋγέτου 230γρ.jpg
βάρος προϊόντος 450 γρ

Γύρη νωπή Ταϋγέτου 230γρ

Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας.
Τιμή πώλησης 10,00 €
Τιμή πώλησης χωρίς φόρο 8,06 €
Έκπτωση
ποσότητα φόρου 1,94 €
Τιμή / κ.:
Ποσότητα
τεμάχιο
Επιλέξτε ποσότητα

Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορο λουλούδια.
Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας.

  • Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη γνωστή ως βιταμίνη R (60 mg/100gr γύρης), η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες.
  • Περιέχει γουαδοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών.
  • Βοηθά στην διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση.

Βελτιώνει την όρεξη γι αυτό και  συνίσταται ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις:

  • Αδυναμία και γενικής εξασθένισης  του οργανισμού.
  • Απώλεια βάρους.
  • Εντερικών ανωμαλιών.
  • Ψύχωσης και νευρασθένειας.
  • Απώλεια μνήμης.
  • Κακού μεταβολισμού.

Η γύρη βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση).

Έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη). Είναι πλούσια σε κιστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το χρώμα των μαλλιών. Μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης . Δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την σεξουαλική κατάσταση.

Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά τον μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, την λειτουργία των ωοθηκών και του Ουροειδούς αδένα, και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος. Οι υγιέστεροι και περισσότερο μακρόβιοι άνθρωποι του κόσμου είναι οι κάτοικοι των Ιμαλαΐων, του Καυκάσου στη Ρωσία και του βουνού  Βικαμπόμπα στο Εκουαντόρ. Οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν τη γύρη στο καθημερινό· τους διαιτολόγιο

Πόση γύρη πρέπει να τρώμε την μέρα

Τριάντα πέντε γραμμάρια γύρης (μια κουταλιά της σούπας) την ημέρα, καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Η κατανάλωση γύρης πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται μια κοφτή κουταλιά του γλυ­κού καθημερινά για μια περίπου εβδομάδα και σταδιακή αύξηση σε μια κουταλιά της σούπας.
Η κατανάλωση γύρης θα πρέπει να συνεχισθεί χωρίς διακοπή για 4-6 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες και την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά.
Η γύρη καταναλώνεται αυτούσια όπως έχει ή διαλυμένη.

Φωτόπουλος logo

Τεστ για αλλεργίες.

Βάλτε κάτω από την γλώσσα μικρή ποσότητα γύρης. 2-3 κόκκοι είναι αρκετοί. Αν νιώσετε κάψιμο κάτω από την γλώσσα, τότε είσαστε αλλεργικοί στα προϊόντα μέλισσας.

Μην το βάζετε κάτω, γιατί μπορείτε να νικήσετε τις αλλεργίες, απλά πρέπει να τρώτε καθημερινά πολύ μικρή ποσότητα φρέσκιας γύρης. Ακόμα και κόκκο - κόκκο, μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός σας.  

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.