Τσουχτή με στρουφιχτά

Τσουχτή με Στρουφιχτά

Περιγραφή:

Τσουχτή με Στρουφιχτά

Η τσουχτή είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Μάνης. Χρησιμοποιούν μακαρόνια, όποιο νούμερο σας αρέσει, αρκεί να μην είναι πολύ ψιλό ή να μην έχει τρύπα.

Η συνταγή μας έχει να κάνει με αυτό το παραδοσιακό πιάτο, αλλά με μία διαφορά. Χρησιμοποιήσαμε τα Κρητικά Στρουφιχτά.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι φτιάξαμε:

Υλικά:

  • 1 πακέτο Στρουφιχτά (Κρητικά ζυμαρικά)
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (εμείς βάλαμε βούτυρο Ghee, για καλύτερη γεύση και περισσότερο άρωμα)
  • 200γρ ξηρή μυζήθρα τριμμένη στο ψιλό (περίπου 2 φλυτζάνια)
  • αυγά (1 για κάθε μερίδα)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση να βράσει.
  2. Μόλις δούμε το νερό να κοχλάζει, ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε ελαφριά. Τα αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά. Μόλις γίνουν τα μακαρόνια, (να κρατάνε λίγο), τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη)
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις πάρει να κάψει ρίχνουμε την μισή μυζήθρα και ανακατεύουμε συνέχεια.
  4. Σε αυτό το βήμα θέλει προσοχή. Η μυζήθρα πρέπει να καεί τόσο όσο να αλλάξει χρώμα. Το βούτυρο γίνεται ανοιχτό καφέ. Μόλις το δείτε να παίρνει αυτό το χρώμα αποσύρετε από την φωτιά.
  5. Έχουμε γυρίσει τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
  6. Ανακατεύουμε να πάει παντού.
  7. Σερβίρουμε στα πιάτα και από επάνω βάζουμε ένα αυγό τηγανητό μάτι.
  8. Στο τηγανητό αυγό, ο κρόκος πρέπει να είναι μελάτος.
  9. Σπάμε τον κρόκο, αν θέλουμε, για να κυλήσει μέσα στα μακαρόνια μας.
  10. Πασπαλίζουμε με ξηρή μυζήθρα και πιπέρι.

Έτοιμη η τσουχτή μας. Καλή όρεξη

Τσουχτή με στρουφιχτά

  • Χρόνος: 30 λεπτά
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Θερμίδες: 889 Kcl