Δημητριακά

Περιγραφή:

Δημητριακά.

Τα δημητριακά είναι η σπουδαιότερη κατηγορία φυτών που καλλιεργούνται για τη διατροφή του ανθρώπου. Από τα δημητριακά παράγεται ένα από τα βασικά είδη της ανθρώπινης διατροφής, το ψωμί. Επίσης παράγονται ζωοτροφές, πρώτες ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων, για τη βιομηχανία χαρτιού, καθώς και για άλλους βιομηχανικούς κλάδους.

Χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

  • στα σιτηρά, που περιλαμβάνουν το στάρι, το καλαμπόκι, το ρύζι, το κεχρί, το κριθάρι, το φαγόπυρο, και άλλα παρόμοια είδη.
  • στα οσπριοειδή, στα οποία ανήκουν τα διάφορα είδη των φασολιών, η σόγια, οι φακές, τα ρεβίθια κλπ. και τέλος
  • στα ελαιώδη δημητριακά, όπως είναι ο λιναρόσπορος, οι σπόροι κάνναβης και πολλά άλλα.
  • Αξίζει να αναφερθεί ότι το σιμιγδάλι είναι τα θραύσματα του κόκκου των σιτηρών, ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με την άλεση κόκκων του και το πλιγούρι είναι ο φλοιός από τον κόκκο διάφορων δημητριακών και είναι ολικής αλέσεως.

Προβολή όλων των 11 αποτελεσμάτων

Προβολή όλων των 11 αποτελεσμάτων