Αποξηραμένα φρούτα

Αποξηραμένα φρούτα εννοούμε τα φρούτα εκείνα, που με τη βοήθεια διαφόρων μεθόδων ξήρανσης, αφαιρείται το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας τους.

Έτσι τα φρούτα συρρικνώνονται, αφήνοντας ένα πολύ μικρό αλλά πολύ υψηλής ενεργειακής πυκνότητας τρόφιμο.

Τα πιο συνηθισμένα αποξηραμένα φρούτα είναι οι σταφίδες, ενώ ακολουθούν οι χουρμάδες, τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα.

Αυτά τα φρούτα δεν έχουν πρόσθετη ζάχαρη για να διατηρηθούν μαλακά και ελκυστικά.

Αντίθετα ο αποξηραμένος ανανάς, η παπάγια, η πιπερόριζα τα διάφορα ανάμεικτα φρούτα, το μήλο και άλλα παρόμοια, περιέχουν ζάχαρη για να διατηρηθούν μαλακά και να τρώγονται ευχάριστα.

Τα συγκεκριμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη είναι σαν “λάστιχα” στο στόμα και θέλει κόπο για να τα φας.

Αν πάλι τα βρέξεις δεν θα αποκτήσουν την αρχική τους μορφή και νοστιμιά.

Βλέπετε 1–12 απο 14 αποτέλεσματα

Βλέπετε 1–12 απο 14 αποτέλεσματα