Τσίπουρο Θεσσαλικό με γλυκάνισο 200ml

4,10

Τσίπουρο Θεσσαλικό με γλυκάνισο 200ml. Αυθεντικό μοναδικό τσίπουρo, πολλαπλής απόσταξης στέμφυλων, που παράγονται από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών της Θεσσαλικής γης. Η παραδοσιακή τεχνική της απόσταξής του, μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε το φυσικό άρωμα και την σπάνια γεύση του.

Περιγραφή

Τσίπουρο Θεσσαλικό με γλυκάνισο 200ml.

Περιγραφή:

Αυθεντικό μοναδικό τσίπουρo, πολλαπλής απόσταξης στέμφυλων, που παράγονται από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών της Θεσσαλικής γης.

Η παραδοσιακή τεχνική της απόσταξής του, μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε το φυσικό άρωμα και την σπάνια γεύση του.

Ένα απόσταγμα που περιέχει την αυθεντική γεύση των παραδοσιακών συνταγών του νομού Μαγνησίας, γιατί αποστάχθηκε παρουσία ενός επιλεγμένου, εκλεκτού και αρωματικού βοτάνου, τον γλυκάνισο.

Το Θεσσαλικό Τσίπουρο με Γλυκάνισο που παράγεται από τον Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου ”Η Δήμητρα” αποτελεί ένα απόσταγμα που περιέχει την αυθεντική γεύση των παραδοσιακών συνταγών της περιοχής μας.

Τσίπουρο αρωματισμένο με γλυκάνισο και βότανα από τα κατάφυτα βουνά του Πηλίου. Πίνεται όλες τις ώρες και συνοδεύει υπέροχα παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες και πιάτα με θαλασσινά.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Αν και το τσίπουρο υπήρξε ανέκαθεν «οικιακό» ποτό, τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί είδος ευρείας κατανάλωσης σε ταβέρνες και άλλα σχετικά καταστήματα. Εξάλλου, περίφημα είναι τα γνωστά τσιπουράδικα σε πολλές -κυρίως παραθαλάσσιες- περιοχές της Ελλάδας, τα οποία προσφέρουν τσίπουρο συνοδεία μιας μεγάλης ποικιλίας τσιπουρομεζέδων.

Στα περισσότερα τέτοια τσιπουράδικα (αντίστοιχα για το ούζο είναι τα ουζερί) το τσίπουρο σερβίρεται συνήθως σε φιαλίδια των 50 ml, τα λεγόμενα εικοσπεντάρια.

Ανάλογοι τα άτομα είναι και οι μεζέδες. Το σωστό τσιπουράδικο εμφανίζει κατά τη διάρκεια της οινοποσίας με  αρχικά κάτι λιτό, όπως λίγο τυρί και ελιές. Σταδιακά όλο και πιο περίπλοκες γεύσεις, όπως μύδια σαγανάκι και καβουροκροκέττες.

Η όλη διαδικασία αποτελεί μια τελετουργία, ο σκοπός της οποίας για τον συνδαιτημόνα δεν είναι ούτε να μεθύσει, ούτε να χορτάσει, αλλά να παρατείνει την κοινωνική συναναστροφή και την ευχάριστη διάθεση στο μέγιστο δυνατό Η όλη διαδικασία είναι μάλλον συνηθέστερη τις μεσημεριανές παρά τις βραδινές ώρες.

Το τσίπουρο σερβίρεται σε μικρά ποτήρια και καταναλώνεται κάποιες φορές σκέτο, αλλά συνήθως σε συνοδεία με μεζέδες.

Εκλεκτοί μεζέδες για τσίπουρο θεωρούνται ο παστουρμάς, τα παστά και οι ελιές. Πολλές φορές προστίθεται στο ποτό νερό ή πάγος.

Σε κάποια δε μοναστήρια του Αγίου Όρους οι μοναχοί υποδέχονται τους επισκέπτες με τσίπουρο και ένα λουκούμι, ο συνδυασμός των οποίων χαλαρώνει τους μύες και προσφέρει ενέργεια.

Πηγή: Βικιπαίδεια

Τσίπουρο Θεσσαλικό με γλυκάνισο 200ml

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.35 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Τσίπουρο Θεσσαλικό με γλυκάνισο 200ml”