Πιπερόριζα (τζίντζερ) φρέσκια χύμα 250γρ

1,35

Πιπερόριζα (τζίντζερ) φρέσκια χύμα. Ένα ωφέλιμο βότανο κατάλληλο για την βαρυστομαχιά, το κρυολόγημα, την χοληστερίνη, την αρθρίτιδα, τον διαβήτη και τις δίαιτες.

Περιγραφή

Περιγραφή:

Πρόκειται για ένα σπάνιο δώρο της Ανατολής και είναι από τα πιο μελετημένα φυτά στον κόσμο.

Είναι αγαπημένο και απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας. Το ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, ένα συστατικό που όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση. Εκτός, όμως, από τη γεύση και το άρωμα που δίνει στα φαγητά, το τζίντζερ έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.

Oι Κινέζοι το συνιστούν εδώ και 2000 χρόνια για τη βελτίωση στομαχικών διαταραχών και για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Tα αιθέρια έλαιά του και άλλα συστατικά του προσδίδουν ορισμένες από τις πολύτιμες ιδιότητές του.

Συγκεκριμένα:

  1. Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες.
  2. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση.
  3. Βοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση.
  4. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων. Παρ’ όλα αυτά, απαιτούνται ακόμη περισσότερες μελέτες για την επιβεβαίωση των πιθανών του δράσεων στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

Προφυλάξεις:

Μπορεί από τις περισσότερες έρευνες να προκύπτουν θετικά αποτελέσματα για την επίδραση αυτού του φυτού στον οργανισμό, ωστόσο, δεν θα πρέπει να το παρακάνετε, γιατί δεν αποκλείονται πιθανές παρενέργειες από τη συστηματική μακροχρόνια λήψη του. Η κατανάλωσή του, επίσης, πρέπει να αποφεύγεται από παιδιά κάτω των 2 ετών.

Χρήσεις:

H χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά, ροφήματα και κοκτέιλ ποτών. Μπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, αλλά και μαγειρεμένο.

Στις σαλάτες

Aν θέλετε να δώσετε στη σαλάτα σας πιο πικάντικη γεύση και περισσότερες ευεργετικές ουσίες, προσθέστε μερικά κομματάκια πιπερόριζας. Ταιριάζει υπέροχα με τις πράσινες σαλάτες που συνοδεύονται από ντρέσινγκ με λεμόνι.

Στα φαγητά

  • Κοτόπουλο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι για 4 φιλέτα κοτόπουλου σοτάρετε ελαφρά με 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 πολύχρωμες πιπεριές και 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, καθώς και μία λεπτή φέτα ψιλοκομμένο τζίντζερ. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα φιλέτα και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν. Tο κοτόπουλο με τζίντζερ συνοδεύεται θαυμάσια με ρύζι.
  • Μπιφτέκια: Ζυμώνετε τον κιμά με όλα τα υλικά της συνταγής σας και προσθέσετε μία κουταλιά τζίντζερ σε σκόνη ανά κιλό κιμά.
  • Αρακάς-φασολάκια: Προσθέτετε 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα μία φέτα τζίντζερ (φρεσκοτριμμένο) ανά κιλό λαχανικών.

Στα γλυκά

Μπορείτε, επίσης, να βάλετε φρέσκο τριμμένο τζίντζερ σε διάφορα γλυκά, όπως σε κουλουράκια, μπισκότα και κέικ. Για κέικ, κουλουράκια και μπισκότα χρησιμοποιήστε ανά 3½ φλιτζάνια αλεύρι 1½ κουταλιά τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σε σκόνη). Aν, μάλιστα, στα γλυκά αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με μέλι, θα αναδειχθεί περισσότερο το άρωμα του τζίντζερ.

Tο τζίντζερ ως φάρμακο

  • Για δυσπεψία – ναυτία: Aν μετά το φαγητό νιώθετε φούσκωμα, πιείτε ένα τσάι με τζίντζερ. Φτιάξτε το τσάι σας όπως συνήθως και προσθέστε 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ. Το ίδιο κάντε αν έχετε ναυτία.
  • Για το κρυολόγημα: Βάλτε σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένη φρέσκια ρίζα, 2-3 σταγόνες λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι. Aφήστε το 3-4 λεπτά, σουρώστε το και πιείτε το. Μπορείτε, επίσης, στο τσάι ή στο χαμομήλι σας να προσθέσετε αντί για τριμμένο τζίντζερ, μία μόνο σταγόνα αιθέριο έλαιο τζίντζερ.
  • Για την ιγμορίτιδα και τη βουλωμένη μύτη: Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι νερό και 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένη φρέσκια ρίζα, αφήστε το να βράσει και κάντε εισπνοές πάνω από το νερό που κοχλάζει.

Τσάι με τζίντζερ για απώλεια βάρους και ενεργοποίηση του μεταβολισμού

Το τσάι συνιστάται να το καταναλώνουμε σε συνδυασμό με το διατροφικό μας πρόγραμμα.

  1. Τσάι τζίντζερ με σκόρδο

Υλικά:

  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ (σε μέγεθος δαμάσκηνου)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κουταλιές πράσινο τσάι ή μαύρο τσάι ή λουΐζα ή τσουκνίδα (προαιρετικά)
  • Χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Ξεφλουδίζουμε τη ρίζα τζίντζερ και το σκόρδο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βράζουμε το νερό και το βάζουμε σε μια κανάτα μαζί με το τζίντζερ και το σκόρδο. Προαιρετικά προσθέτουμε πράσινο τσάι.
  • Σκεπάζουμε την κανάτα και αφήνουμε για 30 λεπτά. Φιλτράρουμε το τσάι σε ένα μπουκάλι και σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμόνι.
  • Καταναλώνουμε μέχρι και 2 λίτρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  1. Τσάι τζίντζερ με βότανα και εσπεριδοειδή

Υλικά:

  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
  • 70 γραμμ. φύλλα μέντας
  • 1 πρέζα κάρδαμο
  • 90 ml χυμό λεμονιού
  • 60 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά πράσινο τσάι ή μαύρο τσάι ή λουΐζα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το τζίντζερ, τα φύλλα μέντα και το κάρδαμο.
  • Βράζουμε το νερό και το βάζουμε σε μια κανάτα μαζί με το μείγμα του τζίντζερ, μέντας και κάρδαμου. Προαιρετικά προσθέτουμε πράσινο τσάι.
  • Σκεπάζουμε την κανάτα και αφήνουμε για 30 λεπτά. Φιλτράρουμε το τσάι σε ένα μπουκάλι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα. Σερβίρουμε με ένα κουταλάκι μέλι και το καταναλώνουμε μέχρι και 2 λίτρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.29 kg
Ιδιότητες:

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες, Μείωση της χοληστερίνης, Καταπολεμά την ναυτία, Αντιμικροβιακή δράση, Αντιπυρετική δράση, Βοηθά στην καλή χώνεψη, Απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκέφαλου

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Πιπερόριζα (τζίντζερ) φρέσκια χύμα 250γρ”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…