Μέλι Πορτοκαλιάς Ταϋγέτου

5,609,60

Μέλι Πορτοκαλιάς Ταϋγέτου. Το μέλι Πορτοκαλιάς είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία. Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν  ότι τα ιχνοστοιχεία έχουν υψηλή αντισηπτική δράση και βοηθούν σε φλεγμονές, ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα.

Εκκαθάριση

Περιγραφή

Περιγραφή:

Το μέλι από άνθη πορτοκαλιάς είναι ένα άγνωστο μέλι στην Ελληνική αγορά όμως αξίζει τον κόπο να το γνωρίσουμε γιατί διαθέτει ενδιαφέρουσες οργανοληπτικές ιδιότητες, υψηλή θρεπτική αξία και οφέλη για την υγεία. Είναι ένα μέλι που κρύβει στο σώμα του την γεύση από τα αρώματα των εσπεριδοειδών, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει μεγάλη γλυκύτητα, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά. Τα καλά νέα είναι ότι το νέκταρ της πορτοκαλιάς έχει επιτυχώς μεταφέρει μια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών που βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή ενώ κατά την μετατροπή του σε μέλι έχει αποκτήσει τις πολύτιμες αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες του μελιού.

Θρεπτικά συστατικά

Όπως όλα τα μέλια, αποτελεί πηγή ενέργειας εφοδιάζοντας τον οργανισμό με υδατάνθρακες κυρίως σε μορφή γλυκόζης, φρουκτόζης και σουκρόζης.

Επίσης, περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, κάλιο και χαλκό αλλά και ένζυμα που βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Το μέλι πορτοκαλιάς διαθέτει στην σύνθεσή του ισχυρά αντιοξειδωτικά που ανήκουν στην κατηγορία των πολυφαινολών τα φλαβονοειδή, όπως είναι

  • η κερκετίνη,
  • η εσπεριδίνη,
  • η κατεχίνη,
  • η καμφερόλη
  • η ναρινγενίνη (Η ναρινγενίνη, ένα φλαβονοειδές που περιέχεται στα γκρέιπφρουτ και στα πορτοκάλια.  Συμβάλλει στην αποκατάσταση του DNA στα κατεστραμμένα καρκινικά κύτταρα, σε περίπτωση καρκίνου του προστάτη. κ.α.)

Πού μας ωφελεί

Τα αντιοξειδωτικά που διαθέτει σε μορφή φλαβονοειδών, παρέχουν προστασία από οξειδωτικές βλάβες στα μόρια του DNA των κυττάρων, δράση που προσδίδει στο συγκεκριμένο μέλι αντικαρκινικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Επίσης, επιδρά ευνοϊκά στην κυκλοφορία του αίματος και στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Επίσης σε περιπτώσεις υψηλής πίεσης συνιστάται η κατανάλωση μελιού ανθέων πορτοκαλιάς.

Σε μελέτες που έχουν γίνει, έχει δειχθεί ότι ασκεί αντιβακτηριδιακή δράση, βοηθώντας το ανοσοποιητικό στην καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Πώς να το απολαύσετε

Αν είστε λάτρης των γλυκών γεύσεων, το μέλι πορτοκαλιάς θα σας ικανοποιήσει τις γευστικές προτιμήσεις αποτελώντας παράλληλα μία πολύ υγιεινή και θρεπτική τροφή.

Απολαύστε το στο πρωινό σας με βούτυρο ή με ταχίνι, βάλτε το σε υγιεινά γλυκά όπως σπιτικές μπάρες αλλά και σε αφεψήματα βοτάνων ή ακόμα και στον καφέ σας.

Πηγή: Μέλι πορτοκαλιάς Ταϋγέτου στην διατροφή μας

 

 

Για να διατηρηθεί η θρεπτική αξία αυτού του τύπου μελιού, θα πρέπει να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να προφυλάσσεται από υψηλές θερμοκρασίες.

Είναι έντονα ανοιχτόχρωμο, μετατρέπεται σε ασπριδερό μετά την κρυστάλλωση του. Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του αρέσουν ιδιαίτερα.

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν  ότι τα ιχνοστοιχεία έχουν υψηλή αντισηπτική δράση και βοηθούν σε φλεγμονές, ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Επιλέξτε συσκευασία:

460γρ, 960γρ

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Μέλι Πορτοκαλιάς Ταϋγέτου”