Κεφαλοτύρι σε βάκουμ Δεδεμπίλη ~300γρ

4,10

Κεφαλοτύρι σε βάκουμ Δεδεμπίλη ~300γρ. Τυρί πηγμένο με παραδοσιακό τρόπο σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Γαλατάκι Κορινθίας. Χαρακτηρίζεται από την πλούσια, πικάντικη και αλμυρή γεύση του.

Περιγραφή

Τυρί πηγμένο με παραδοσιακό τρόπο σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Γαλατάκι Κορινθίας. Χαρακτηρίζεται από την πλούσια, πικάντικη και αλμυρή γεύση του.

Πρόκειται για σκληρό υπόλευκο τυρί από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα.

Έχει χαρακτηριστική αλμυρή γεύση και σκληρότητα ιδανική για σαγανάκι


άλλα και τριμμένο για μακαρονάδες.

Δοκιμάστε το σε σάλτσες κόκκινες ή λευκές. Θα εκπλαγείτε.

Περιγραφή:

Το Κεφαλοτύρι είναι σκληρό, αλμυρό κίτρινο τυρί φτιαγμένο από πρόβειο γάλα ή κατσικίσιο γάλα (ή και με τα δύο είδη γάλακτος ταυτόχρονα) στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αν και ένα παρόμοιο τυρί, η κεφαλογραβιέρα, που είναι φτιαγμένη από αγελαδίσιο γάλα, ή από μείγμα πρόβειου και αγελαδίσιου γάλατος πωλείται μερικές φορές έξω από την Ελλάδα και την Κύπρο σαν Κεφαλοτύρι. Ανάλογα με το μείγμα του γάλατος που χρησιμοποιείται στην παραγωγή, το τυρί ποικίλλει μεταξύ του κίτρινου και του άσπρου χρώματος.

Επειδή είναι πάρα πολύ σκληρό τυρί, το Κεφαλοτύρι καταναλώνεται όπως είναι, τηγανητό σε ελαιόλαδο για να γίνει σαγανάκι, ή προστίθεται σε φαγητά όπως τα μακαρόνια, το κρέας ή τα μαγειρευτά λαχανικά.

Το Κεφαλοτύρι είναι δημοφιλές και πασίγνωστο τυρί, έχοντας τις ρίζες του ήδη από την βυζαντινή εποχή.

Ο χρόνος ωρίμανσης στο κεφαλοτύρι είναι μετά από δύο με τρεις μήνες.

Ένα ώριμο κεφαλοτύρι, ενός χρόνου ή και περισσότερο, είναι πιο ξερό και με δυνατότερη γεύση, και τρώγεται είτε σαν μεζές μαζί με ούζο είτε τριμμένο πάνω σε άλλα φαγητά.

Πηγή: Βικιπαίδεια

Η πρότασή μας για ουζάκι αλλά και για τα παιδιά:

Αλμυρά κριτσίνια τυριού

Αλμυρά κριτσίνια τυριού

 

 

 

 

 

Υλικά:

  • 100 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 φαρίνα κόκκινη
  • 60 γρ. ούζο
  • 1 κ.γ  αλάτι
  • 150 γρ. Κεφαλοτύρι Δεδεμπίλης
  • 1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά .

Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο – λίγο μέχρι να πλάθεται καλά και να ξεκολλάει από τα χέρια.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μακρόστενη λωρίδα πάχους 2 περίπου εκατοστών και την κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών.

Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με άσπρο σουσάμι και μαυροκούκι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-20 λεπτά περίπου.

Προσοχή γίνονται γρήγορα!

Τυροκομικά προϊόντα Δεδεμπίλη

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.37 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Κεφαλοτύρι σε βάκουμ Δεδεμπίλη ~300γρ”