Καθαρό βούτυρο αγελάδος Ghee 500γρ

8,00

Καθαρό βούτυρο αγελάδος Ghee 500γρ. Ότι είναι το ελαιόλαδο για τους Έλληνες, αντιπροσωπευτικό της κουλτούρας και του πολιτισμού των Ελλήνων, είναι και το βούτυρο Ghee για τους Ινδούς.

Περιγραφή

Περιγραφή:

Ότι είναι το ελαιόλαδο για τους Έλληνες, αντιπροσωπευτικό της κουλτούρας και του πολιτισμού των Ελλήνων, είναι και το βούτυρο Ghee για τους Ινδούς.

Παράγεται από την αγελάδα, το ιερό ζώο των Ινδών, έχει κιτρινωπό χρώμα και επειδή έχουν αφαιρεθεί τα στερεά του γάλακτος μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου.

Το βούτυρο της αγελάδας ζεσταίνεται σε πολύ χαμηλή φωτιά σε αργό ρυθμό, με αποτέλεσμα να αφαιρείται η υγρασία, οι πρωτεΐνες και τα σάκχαρα του γάλακτος.

Το τελικό προϊόν είναι καθαρό λίπος το οποίο διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν δημιουργεί προβλήματα σε όσους έχουν δυσανεξία στην λακτόζη και στην καζεΐνη και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που το κάνει ιδανικό για το μαγείρεμα.

Στην Ινδία κανένα πιάτο δεν θεωρείται έτοιμο αν δεν περιέχει βούτυρο ghee. Είναι το πιο δημοφιλές μαγειρικό λίπος και δίνει μια ξεχωριστή γεύση σε όλα τα πιάτα.

Διατροφικά, είναι καλύτερο να χρησιμοποιεί κανείς ghee, από ότι μαργαρίνη.

Διατροφική αξία:

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 g:

Ενέργεια: 898 kcal / 3692 kJ
Λιπαρά: 99,8γρ
Κορεσμένα λιπαρά οξέα 62,9γρ
Υδατάνθρακες:

εκ των οποίων σάκχαρα

0γρ

0γρ

Πρωτεΐνη: 0γρ
Αλάτι: 0γρ
  • Η αποφυγή της λακτόζης και της καζεΐνης, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.
  • Αποτελεί ένα υγιεινό έλαιο που βοηθά το σώμα στην αντίστασή του ενάντια στην οξείδωση.
  • Επειδή όμως μιλάμε πάντα για ένα γαλακτοκομικό προϊόν, σε περιπτώσεις σοβαρής δυσανεξίας ή αλλεργίας στα γαλακτοκομικά, πρέπει να αποφεύγεται.
  • Έχει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση, και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού.
  • Επίσης τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού, σε αντίθεση με άλλα κορεσμένα λιπαρά οξέα.
  • Βοηθά στην πέψη και “λιπαίνει” εσωτερικά όργανα ενώ βελτιώνει την μνήμη.
  • Στην Ayurveda, το χρησιμοποιούν για παθήσεις των ματιών, πεπτικό έλκος, δυσκοιλιότητα, σε δερματικά εξανθήματα και τα εγκαύματα, και ως ένα υπέροχο ενυδατικό για το δέρμα.
  • Στην Ινδία χρησιμοποιείται από όλους, μικρούς και μεγάλους και από τις μητέρες για βρεφικό μασάζ.

Ιδιότητες:

  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, D και K και βοηθά στην υγεία του μυοσκελετικού μας συστήματος.
  • Περιέχει 65% κορεσμένα λιπαρά, 25% μονοακόρεστα και 5% πολυακόρεστα.
  • Τα κορεσμένα λιπαρά που συνθέτουν το ghee περιέχουν (89%) εύπεπτα, μικρής αλυσίδας λιπαρά οξέα και 3% λινελαϊκό οξύ, το οποίο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το ghee, συμβάλλει θετικά σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού, όπως:

  • Την προστασία του στομάχου από τα πεπτικά υγρά
  • Την δημιουργία και την ενδυνάμωση των κυτταρικών μεμβρανών
  • Την προστασία του νευρικού συστήματος, του δέρματος και της υγείας του εγκεφάλου, χωρίς τα προβλήματα που δημιουργούνται από άλλου είδους έλαια.

Στην μαγειρική χρησιμοποιείται όπου πάει το βούτυρο. Από μία επάλειψη σε ψωμί, έως κρεατικά στην κατσαρόλα ή στον φούρνο.

Δοκιμάστε να φτιάξετε ρύζι basmati με βούτυρο ghee. Απλά τέλειο.!!!

Αν υπάρχει ένα αρνητικό σημείο, στην κατανάλωση ghee, είναι ότι έχει αρκετές θερμίδες και είναι αρκετά νόστιμο, ώστε δύσκολα αντιστέκεται κανείς, σε ακόμη μία ζεστή φέτα ψωμί, αλειμμένη με βούτυρο ghee.

Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από το φως και τη θερμότητα. Μετά το άνοιγμα να διατηρείται στο ψυγείο.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.65 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Καθαρό βούτυρο αγελάδος Ghee 500γρ”