Κάρδαμο τριμμένο Γουατεμάλας χύμα

1,753,50

Κάρδαμο τριμμένο Γουατεμάλας χύμα. Το κάρδαμο, γνωστό και ως κακουλέ, θεωρείται το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο μετά το σαφράν και την βανίλια. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μασούσαν τους σπόρους για να δροσίσουν την αναπνοή, ενώ το χρησιμοποιούσαν και σαν αφροδισιακό. Θεωρείται και σύμβολο φιλικής διάθεσης.

Εκκαθάριση

Περιγραφή

Περιγραφή:

Το κάρδαμο, γνωστό και ως κακουλέ, θεωρείται το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο μετά το σαφράν και την βανίλια. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μασούσαν τους σπόρους για να δροσίσουν την αναπνοή, ενώ το χρησιμοποιούσαν και σαν αφροδισιακό (Λόγω των αλάτων σιδήρου, ασβεστίου και ιωδίου, των βιταμινών Α, C και Ε, καθώς και τις σημαντικές ποσότητες ιχνοστοιχείων που περιέχει).

Θεωρείται και σύμβολο φιλικής διάθεσης.

Ιδιότητες:

Το κάρδαμο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ παρέχει το 80% της ημερήσιας πρόσληψης σε μαγγάνιο. Είναι επίσης αποτοξινωτικό, ανθελμινθικό (κατά των παρασίτων των εντέρων) και διουρητικό βότανο, καταπραΰνει τους ρευματικούς πόνους, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση της καταρροής.

Το ενδιαφέρον της εναλλακτικής ιατρικής και για το βότανο αναζωπυρώθηκε βαθμιαία μετά από μελέτες στις οποίες το βότανο:

 • Βελτίωσε τα λιπίδια αίματος διαβητικών ασθενών
 • Μείωσε την επίπτωση καρκινωμάτων στομάχου σε πειραματόζωα στα οποία χορηγήθηκαν καρκινογόνες ουσίες
 • Μείωσε την καταστρεπτική επίδραση χημικών ουσιών που χορηγήθηκαν μέσω της τροφής σε ποντίκια και προκάλεσαν τοξική βλάβη σε όρχεις και πνεύμονες
 • Μείωσε την επίπτωση καρκινωμάτων του δέρματος σε ποντικούς.
 • Ανέστειλε την ανάπτυξη μυκήτων σε ροφήματα που είχαν επιμολυνθεί με μύκητες.
 • Ανέδειξε αντιμικροβιακή δράση στο εργαστήριο
 • Ανέδειξε αντιβακτηριδιακή δράση έναντι του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, ενός βακτηριδίου που προσβάλλει το στομάχι
 • Βελτίωσε την αρτηριακή πίεση σε ασθενείς με ήπια υπέρταση
 • Ενίσχυσε σημαντικά την κυτταροτοξική δραστικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων (natural killers) στο εργαστήριο.
 • Είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην επαγόμενη από την χημική ουσία azoxymethane καρκινογένεση στο έντερο, επιδεικνύοντας αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική αντιπολλαπλασιαστική και προ αποπτωτική δραστικότητα.
 • Είχε διουρητική και ηρεμιστική επίδραση σε πειραματόζωα.
 • Ανέστειλε τη συγκόλληση ανθρώπινων αιμοπεταλίων και το σχηματισμό θρόμβου στο εργαστήριο.

Άλλες χρήσεις:

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για προβλήματα πέψης, σε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, σε τυμπανισμό, σε προβλήματα ήπατος, ως αντισηπτικό, ως ορεξιογόνο, ως διεγερτικό και σε προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος. Σε συνδυασμό με άλλα βότανα χρησιμοποιείται στη συμπληρωματική θεραπεία υπέρτασης και καρκινωμάτων. Το κάρδαμο περιέχει χημικές ουσίες που έχουν σπασμολυτική δράση και διευκολύνουν την κυκλοφορία των τροφίμων μέσω του εντέρου. Πτητικά έλαια, κινεόλη, λιμονένιο, τερπινεόλη, και λιναλοόλη είναι βιοδραστικές ουσίες στο φυτό.

Πηγή: https://www.iatronet.gr/ 

Προφυλάξεις:

Καθημερινή κατανάλωση ενδέχεται να φέρει στομαχικές διαταραχές. Επίσης δεν συνιστάται σε κύηση, γαλουχία, χολολιθίαση.

Συμβουλή:

Επειδή έχουμε να κάνουμε με θέματα υγείας και επειδή ο καθένας παίρνει διαφορετικά φάρμακα ακόμα και για την ίδια πάθηση, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε και από τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο. Πηγαίνετε με λίστα από τα φάρμακα σας σε αυτόν και πείτε του τους λόγους που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το βότανο.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος Μ/Δ
Επιλέξτε βάρος:

25γρ, 50γρ

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Κάρδαμο τριμμένο Γουατεμάλας χύμα”