Γλουταμινικό – γευστικό χύμα 500γρ

2,90

Γλουταμινικό – γευστικό χύμα 500γρ. Γνωστό ως “Αλάτι της Κίνας”. Είναι ένα πρόσθετο συστατικό τροφίμων. Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης. Αποτελεί την ιδανική εναλλακτική λύση για το αλάτι, καθώς περιέχει μόνο το ένα τρίτο της περιεκτικότητας σε νάτριο.

Περιγραφή

Περιγραφή:

Γλουταμινικό Μονονάτριο ή Γευστικό. Είναι ένα πρόσθετο συστατικό τροφίμων.  Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως πρόσθετο συστατικό έχει κωδικό Ε-621.

Στην βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιείται ως πρόσθετο ενισχυτικό γεύσης,

  • σε κύβους ζωμού κρέατος και λαχανικών,
  • σε έτοιμες σάλτσες και dressing,
  • σε διάφορα σνακ (πατατάκια, γαριδάκια) ή
  • σε μείγματα μπαχαρικών.

Τι είναι το γλουταμινικό μονονάτριο

Το γλουταμινικό μονονάτριο είναι το μονονάτριο άλας του γλουταμινικού οξέος. Το γλουταμινικό οξύ συγκαταλέγεται στα αμινοξέα και είναι μάλιστα ένα από τα πιο άφθονα και σημαντικά συστατικά των πρωτεϊνών.

Συντίθεται στο ανθρώπινο σώμα και αποτελεί απαραίτητο στοιχείο του μεταβολισμού. Επίσης, το γλουταμινικό οξύ βρίσκεται φυσιολογικά στα πρωτεϊνούχα τρόφιμα, όπως, για παράδειγμα, στο κρέας, στο ψάρι, στο γάλα αλλά και σε αρκετά χορταρικά.

Παράγεται μέσω της ζύμωσης και φτιάχνεται από φυσικά προϊόντα όπως το ζαχαροκάλαμο ή τη μελάσα και το άμυλο από ταπιόκα, καλαμπόκι ή άλλα δημητριακά.

Αποτελεί την ιδανική εναλλακτική λύση για το αλάτι, καθώς περιέχει μόνο το ένα τρίτο της περιεκτικότητας σε νάτριο.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.55 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Γλουταμινικό – γευστικό χύμα 500γρ”