Γιαούρτι αγελάδος Δημητρίου 230γρ

0,70

Γιαούρτι αγελάδος Δημητρίου 230γρ. Ένα ελαφρύ φυσικό αντιβιοτικό για μακροζωία. Το γιαούρτι, τροφή εκπληκτικά ωφέλιμη για το πεπτικό σύστημα, βελτιώνει την υγεία και χαρίζει μακροζωία, όταν καταναλώνεται τακτικά.

Εκκαθάριση

Περιγραφή

Περιγραφή:

Το γιαούρτι πρέπει να βρίσκεται στο καθημερινό τραπέζι όλων μας, αφού συμβάλλει στη διατήρηση της καλής μας υγείας.

Εκτός της μεγάλης του Θρεπτικής αξίας είναι τρόφιμο και με Θεραπευτικές ιδιότητες, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλες τις φάσεις της ζωής μας.

Η πλούσια διατροφική αξία του γιαουρτιού το καθιστά σαν την απαραίτητη, αναντικατάστατη, καθημερινή τροφή που συνδυάζει απόλυτα το τερπνό με το ωφέλιμο.

Διαιτητική αξία και τα οφέλη του γιαουρτιού

  • Το γιαούρτι βοηθά στην ανάπτυξη και σωματική διάπλαση των παιδιών, λόγω της περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
  • Η οξίνιση και τα ένζυμα του γιαουρτιού διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των συστατικών .
  • Τα πολυάριθμα ζωντανά και ενεργά βακτήρια ασκούν θετική δράση στη μικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων.
  • Ως τροφή το γιαούρτι βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου, φωσφόρου και σιδήρου του γάλακτος.
  • Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταναλώσουν γάλα, γιατί τους προκαλεί πόνους στην κοιλιά, διάρροια και φούσκωμα.

Ιδιότητες:

Όταν λέμε γιαούρτι εννοούμε το παραδοσιακό γιαούρτι που φτιάχνεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα και περιέχει όλα τα συστατικά του γάλακτος και σχετικά λίγες θερμίδες.

  • Επειδή είναι συμπυκνωμένο περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες και ασβέστιο.
  • Περιέχει βιταμίνες, όπως Βιταμίνη Β12 και Β2 και αρκετή ποσότητα βιταμινών Α και D.
  • Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνονται με την επίδραση των βακτηριδίων (καλλιέργεια γιαούρτης).
  • Διευκολύνει την εντερική απορρόφηση του ασβεστίου, φωσφόρου και μαγνησίου.
  • Είναι ιδανικό τρόφιμο για τα παιδιά που έχουν πρόβλημα με τη λακτόζη
  • Ιδανικό και για αυτούς που θέλουν λίγα λιπαρά μιας και είναι μόνο 2% λιπαρά, γιατί μπορούν να το φάνε άφοβα και να πάρουν από αυτό το ασβέστιο και τα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά.
  • Όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη, που περιέχει το γάλα, το γιαούρτι αποτελεί την εναλλακτική λύση για τη λήψη του απαραίτητου ασβεστίου.

Γιαούρτι και υγεία

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ευεργετικό σε περιόδους ανάρρωσης αρρώστων.
  • Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντερικού συστήματος.
  • Σε περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας το γιαούρτι μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα προσφέροντας τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.
  • Το παραδοσιακό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορεί να μειώσει την κακοσμία στόματος και τα επιβλαβή βακτηρίδια που ζουν στη γλώσσα και το σάλιο .
  • Έρευνες στα ζώα, έδειξαν ότι το ασβέστιο παίζει ρόλο στους μηχανισμούς γένεσης του καρκίνου.
  • Οι γυναίκες που πίνουν τακτικά φρέσκο χυμό, τρώνε γιαούρτι και τυρί συχνά, διατρέχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν λοίμωξη του ουροποιητικού τους συστήματος.
  • Προτείνεται η κατανάλωσή του κατά τη θεραπεία ασθενών με αντιβιοτικά ή ακτινοβολίες.
  • Αποτρέπει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών στο εντερικό τους σύστημα (ενισχύοντας τους καλούς μικροοργανισμούς σε αυτό).

Γιαούρτι και οστεοπόρωση

Η ισορροπημένη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης.

Τα μικροθρεπτικά συστατικά που έχουν τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα για την πρόληψή της είναι το ασβέστιο και η βιταμίνη D.

Το ασβέστιο έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στα κόκκαλα, σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Ο συνδυασμός ασβεστίου και βιταμίνης D προσφέρει σαφές σκελετικό όφελος, υπό τον όρο ότι η δόση της βιταμίνης D είναι αρκετά υψηλή

Πηγή:

Γιαούρτι αγελάδος 2% Δημητρίου 230γρ

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.30 kg
Επιλέξτε είδος:

Γιαούρτι αγελάδος Δημητρίου πλήρες 230γρ, Γιαούρτι αγελάδος Δημητρίου ελαφρύ 2% 230γρ

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Γιαούρτι αγελάδος Δημητρίου 230γρ”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…