Βούτυρο Γάλακτος Λιδωρικίου 500γρ

7,40

Βούτυρο Γάλακτος Λιδωρικίου 500γρ. Όταν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα στα φαγητά σας ή τα γλυκά σας ένα είναι το καλό βούτυρο. Καθαρό φρέσκο βούτυρο γάλακτος από 100% αιγοπρόβειο γάλα από το Λιδωρίκι Φωκίδας. Υγεία και νοστιμιά.

Περιγραφή

Περιγραφή:

Όταν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα στα φαγητά σας ή τα γλυκά σας ένα βούτυρο είναι το καλό. Καθαρό φρέσκο βούτυρο γάλακτος από 100% αιγοπρόβειο γάλα από το Λιδωρίκι Φωκίδας. Υγεία και νοστιμιά.

Είτε μαγειρεύετε λιχουδιές είτε τρώτε το πρωινό σας τοστ, το βούτυρο είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή όχι μόνο διότι κάνει καλό στην υγεία αλλά διότι έχει κι εκείνη την υπέροχη, γεμάτη γεύση.

Άλλωστε κι οι προγονοί μας επέλεγαν το φρέσκο βουτυράκι και οι καρδιακές παθήσεις και η υψηλή χοληστερόλη ήταν σχεδόν άγνωστες τότε.

Σήμερα λοιπόν, η έρευνα τεκμηριώνει αυτό που ενστικτωδώς ήξεραν οι παππούδες μας.

Δείτε λοιπόν 3 σημαντικούς λόγους για να εισάγετε το βούτυρο στην καθημερινή διατροφή σας.

  1. Πρόληψη Καρκίνου.

Το βούτυρο και τα άλλα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν πολλές ουσίες με αντικαρκινικές ιδιότητες.

Οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά τέσσερις ή περισσότερες μερίδες βουτύρου και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κάθε μέρα είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του παχέος εντέρου σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο από μία μερίδα ημερησίως.

Το βούτυρο είναι η μόνη ζωική πηγή λαυρικού οξέος. Το βούτυρο είναι η μόνη πηγή βουτυρικού οξέος,  που μειώνει τη φλεγμονή στο παχύ έντερο. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι στριμωγμένο, το βουτυρικό οξύ μπορεί να αναστείλει την κυτταρική ανάπτυξη των αδιαφοροποίητων κυττάρων.

Οι άφθονες ποσότητες βιταμινών Α και D που βρίσκονται στο βούτυρο είναι απαραίτητες για την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος . Και το βούτυρο είναι μία από τις λίγες καλές πηγές σεληνίου, ενός μετάλλου που συνεργάζεται με τον ψευδάργυρο για να αποτρέψει και να θεραπεύσει τον καρκίνο του μαστού.

Σε μια μελέτη που παρακολούθησε περισσότερους από 1300 ανθρώπους οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το βέλτιστο επίπεδο σεληνίου:

  1. μείωσε τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα κατά 46%
  2. τον καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 58%
  3. και τον καρκίνο του προστάτη κατά 63%.
  1. Προλαμβάνει Καρδιοαγγειακά Νοσήματα.

Το βούτυρο μαζί με άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά. Τα συστατικά αυτά περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Α, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σωστή λειτουργία ολόκληρου του καρδιαγγειακού συστήματος. Τα βρέφη μητέρων με ανεπάρκεια βιταμίνης Α εμφανίζουν πολλές ανωμαλίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

Οι άφθονες ποσότητες φυσικής λεκιθίνης στο βούτυρο εξασφαλίζουν το σωστό μεταβολισμό των λιπών, ενώ τα πολλά αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που αποδυναμώνουν τις αρτηρίες.

Γνωρίζατε ότι η χοληστερόλη είναι αντιοξειδωτικό; Αυτό τεκμηριώθηκε το 1984. Το 2009, μια μελέτη έδειξε ότι σχεδόν το 75% των ασθενών που νοσηλεύτηκαν με έμφραγμα είχαν επίπεδα χοληστερόλης που δεν ήταν υπεύθυνα για το καρδιαγγειακό επεισόδιο.

Αυτό το εύρημα δείχνει ότι η χοληστερόλη δεν είναι καν παράγοντας για τη δημιουργία καρδιακών παθήσεων, όπως η ιατρική προσπάθησε να μας κάνει να πιστέψουμε.

Το βούτυρο είναι μια εξαιρετική πηγή χοληστερόλης, μιας ουσίας που διατηρεί τη συνοχή της κυτταρικής μεμβράνης.

Το μητρικό γάλα περιέχει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του νωτιαίου μυελού και του νευρικού συστήματος.

Το λαυρικό οξύ αυξάνει την HDL χοληστερόλη, γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη, και έχει ευνοϊκότερη επίδραση στη συνολική HDL από οποιοδήποτε άλλο λιπαρό οξύ.

  1. Καταπολεμά την Παχυσαρκία.

«Η κατανάλωση λίπους δε σημαίνει ότι θα παχύνουμε κιόλας», λέει ο Mark Hyman, M.D.

Ο ανθρώπινος λιπώδης ιστός αποτελείται κυρίως από λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας, το είδος των λιπαρών οξέων που υπάρχουν στο ελαιόλαδο και τα πολυακόρεστα έλαια. Υπάρχει ελάχιστη αποθήκευση στο σώμα των λιπαρών οξέων βραχείας και μέσης αλυσίδας που υπάρχουν στο βούτυρο.

Η κατανάλωση του βουτύρου μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος επειδή είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σας αφήνει με μια αίσθηση κορεσμού.
Αυτό το συναίσθημα εντείνεται από την υπέροχη γεύση του.

Δείτε και αυτό:

10 λόγοι για να καταναλώνουμε το πραγματικό, φρέσκο βούτυρο.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.60 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Βούτυρο Γάλακτος Λιδωρικίου 500γρ”